SQL Server Reporting Services

Microsoft Reporting Services este un element al Microsoft SqlServer-ului 2005 (2008) care permite crearea de raporarte bazate pe servere cu ajutorul Microsoft Business Intelligence Framework. Reporting servis permite crearea rapoartelor profesionale, gestionare ușoară, precum și împărțirea rapoartelor în zonele de Intranet sau Internet. Raportul creat cu ajutorul Reporting Services se poate accesa de pe Desktop sau cu ajutoarele aplicațiilor web.

 

Prin instalarea Reporting Services-ului se adaugă componenta de client Report Designer pe post de șablon  în Visual Studio. Report Designer permite folosirea tehnicii Drag and Drop în scopul generării interogărilor cu ajutorul cărora se citesc datele. De asemena, permite definirea organizării în spațiu a rapoartelor și definirea modurilor de afișare a datelor.

Raportul creat se prezintă în formatul  XML prin folosirea schiței RDL (Report Definition Language) și se păstrează în baza de date ReportServer. Rapoartele se accesează cu ajutorul aplicației, folosind protocoalelor HTTP (cu ajutorul adresei URL). Raportul final va fi trimis utilizatorului în unul din formatele de ieşire:  html, pdf, csv, excel etc.

Conținutul cursului:

  • Arhitectura Reporting Services
  • Crearea de rapoarte (conectarea la baza de date, primirea datelor pentru raport, structurarea rapoartelor)
  • Structurarea rapoartelor (adăugarea elementelor de pe Toolbox, lucrul cu tabele, gruparea datelor în tabele, adăugarea Heder-ului pentru grupare, lucrul cu subtotalurile)
  • Formatarea rapoartelor cu ajutorul Report Designer-ului (ajustarea elementelor Format, adăugarea elementelor grafice, adăugarea imaginilor, adăugarea Header-ulu și Footer-ului)
  • Lucrul cu expresii (folosirea variabilelor globale, crearea câmpurilor de calculat, lucrul cu funcţiile  agregate în tabele şi Text Box-uri, formatarea cauzată, sortarea)
  • Organizarea datelor în rapoarte (regiuni de date, regiunea matrică a datelor, adăugarea graficelor - Chartov, list regiuni)
  • Gestionarea rapoartelor
  • Publicarea rapoartelor
  • Siguranța rapoartelor

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2017/18. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.