Building Web Applications – Advanced PHP Programming

PHP face parte din cele mai populare limbaje de programare, în primul rând datorită simplităţii şi uşurinţei ce oferă începătorilor posibilitatea de a-l învăţa repede. PHP este un limbaj specializat de scripting, folosit în primul rând pentru realizarea conţinutului web dinamic şi se realizează pe partea de server.

Drept dovadă a popularităţii acestui limbaj de program, majoritatea site-urilor sunt create cu ajutorul PHP-ului. Acest limbaj specializat pentru web reprezintă baza pe care sunt create unele dintre cele mai mari site-uri şi platforme precum Facebook, WordPress, Yahoo, Youtube, Tumblr, Wikipedia etc. 

După cum s-a menţionat anterior, principalele caracteristici ale PHP-ului,  care au „sedus” sute de mii de programatori de succes din întreaga lume, sunt simplitatea şi sintaxa moştenite din limbajul de programare C. Pe durata evoluţiei, PHP a obţinut posibilitatea de programare orientată pe obiecte, precum şi de folosire a claselor şi a altor concepte precum moştenire, clase şi metode abstracte, interfaţă etc. 

PHP se poate folosi pentru programarea aplicaţiilor consolă şi a interfeţelor grafice, dar rolul său principal se referă totuşi la programarea paginilor dinamice pe internet. Cu alte cuvinte, pentru toţi cei care vor să devină într-o zi programatori într-un mod cât mai simplu, PHP este alegerea ideală. 

În afara faptului că prin învăţarea acestui limbaj de programare vă veţi pregăti pentru realizarea tuturor obligaţiilor urmărite de programatorii web, competenţele dobândite vă vor ajuta să înţelegeţi mai bine fiecare limbaj ce urmează, aspect care vă poate deschide noi posibilităţi. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Programare PHP şi Software Development.

Scopul şi descrierea cursului Advanced PHP Programming - realizarea aplicaţiilor web

Cursul de PHP Programming şi de realizare a aplicaţiilor web a fost creat cu scopul de a asigura utilizatorilor toate cunoştinţele necesare cu ajutorul cărora vor crea aplicaţii prin PHP. Profesorii şi experţii certificaţi vă vor prezenta unităţile textuale, precum şi toate noţiunile necesare pentru continuarea carierei voastre în IT.

În timpul cursului veţi dobândi cunoştinţe care vă vor oferi posibilitatea de a gândi, de a proiecta şi de a crea singuri aplicaţii  web complexe, eficiente şi de securitate. Desigur, toate acestea le veţi realiza prin implementarea PHP orientată pe obiecte. 

Pentru a deveni expert calificat în crearea unor aplicaţii web funcţionale, va trebui să asimilaţi cunoştinţe cu ajutorul cărora veţi defini scopul aplicaţiei, potenţialii săi utilizatori şi tehnologia la care se vor folosi. 

Programul cursului este adaptat astfel încât să îndeplinească cele mai înalte standarde şi le oferă cursanţilor posibilitatea de a dobândi cele mai recente cunoştinţe din domeniul programării web. Temele pe care le veți asimila pe parcursul cursului se referă la tehnicile avansate ale programării PHP, abordarea conceptelor web generale şi a celor care se bazează pe acest limbaj de programare. 

În plus, veţi asimila toate competențele care vă vor oferi posibilitatea de a lucra la realizarea aplicaţiilor web, precum şi la conceptele lor de securitate. Vă veţi familiariza şi cu tehnicile de utilizator şi cu instrumentele cu ajutorul cărora veţi manipula starea, sistemele de fişiere, dar veţi aborda şi apelurile client asincrone şi procesarea formularului HTML.

După finalizarea cu succes a cursului veţi avea o imagine completă privind programarea orientată pe obiecte prin limbajul de program PHP şi veţi fi pregătiţi să lucraţi la realizarea aplicaţiilor web. 

Având în vedere că limbajul de program PHP este concentrat exclusiv pe web, care reprezintă viitorul lumii IT, este clar de ce tot mai multe persoane vor să dobândească abilităţile pe care le veţi putea folosi pentru lucru în acest domeniu. Fiecare versiune mai nouă de PHP care apare oferă noi posibilităţi programatorilor, iar cunoştinţele asimilate la LINK Academy vă vor oferi şansa de a le înţelege şi a le folosi cu uşurinţă la noul vostru loc de muncă. 

Building Web Applications – Advanced PHP Programming

Planul şi programa cursului

1. PHP orientat pe obiect

 • Clase şi obiecte 

2. Programare web

 • Crearea unei aplicaţii web 
 • Controalele PHP şi HTML
 • Fluxul de date în procesul Response/Request
 • Metodele http POST și GET și procesarea formularelor
 • Manipularea stărilor (Cookie și Session)

3. Intrare/ieşire 

 • Lucrul cu sistemul de fişiere 
 • Lucrul cu un calculator aflat la distanță (FTP)
 • Poșta electronică

4. Securitatea aplicaţiilor web PHP

 • Securitatea formularelor web
 • „Cross Site” Scripting
 • Securitatea bazei de date
 • Securitatea sesiunilor şi a Cookie-urilor
 • Securitatea sistemului de fişiere 

5. Tehnici avansate 

 • Familiarizarea cu PDO 
 • MySQLi
 • Biblioteca GD
 • Șabloane (Patterns) de design

Advanced PHP Programming şi realizarea aplicaţiilor web

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2022/23 se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.