Cursul Advanced Infrastructure

Cursul Advanced Infrastructure a fost creat pentru a vă oferi posibilitatea de a obține în viitorul apropiat un venit foarte mare ocupându-vă cu planificarea şi implementarea unora dintre cele mai avansate soluţii în ce privește serviciile şi infrastructura de reţea. 

În cadrul acestui curs veţi aborda teme precum virtualizarea, criptografia, infrastructura cheilor private şi publice etc. De asemenea, vă veţi familiariza cu planificarea şi implementarea strategiei de virtualizare a serverului, planificarea depozitului pentru infrastructura virtuală, precum şi cu planificarea şi crearea maşinilor virtuale. 

Pe lângă aceasta, veţi afla ce fel de strategii există pentru monitorizarea serverului, precum şi cum este cel mai eficient să se menţină continuitatea lucrului. Veţi învăţa cum se creează infrastructurile cheilor publice (PKI) şi ce presupune noţiunea de îmbunătăţire privind funcţionarea serverului. Pe lângă acestea, veţi obţine o imagine completă privind controlul de acces al informaţiilor în reţea. 

Materia acestui curs cuprinde pregătirea pentru susţinerea examenelor MCSA şi MCSE 70-414. Aceasta înseamnă că după finalizarea cu succes a cursului Advanced Infrastructure, veţi fi pregătiţi să obţineţi certificate Microsoft pentru administratori  (Microsoft Certified Solutions Associate şi Microsoft Certified Solutions Expert) care fac parte din cele mai importante certificate Microsoft pe plan mondial, cu autoritate şi recunoaştere deplină în România. 

Abilităţile utile pe care le veţi asimila în cadrul cursului Advanced Infrastructure, precum şi în cadrul celorlalte cursuri în cadrul programului Microsoft Administration, vă vor oferi posibilitatea ca imediat după cele 12 luni de şcolarizare să dețineți cunoştinţele necesare pentru găsirea unui job foarte bine plătit şi începerea unei cariere de succes în domeniul IT.

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Microsoft Administration.

Descrierea şi scopul Cursului Advanced Infrastructure

Pe durata cursului Advanced Infrastructure, pe care îl puteţi frecventa online sau tradiţional, dar care face parte din programele corelate, vă veţi familiariza cu toate cunoştinţele necesare pentru planificarea, designul şi dezvoltarea infrastructurilor Windows Server 2012 enterprise fizice şi logice, inclusiv a serviciilor de reţea. 

Focusul cursului îl reprezintă managementul unui Data Center, virtualizarea mediului enterprise, implementarea strategiei de monitorizare şi asigurarea continuităţii proceselor de afaceri, precum şi implementarea infrastructurii Information Rights. 

Pentru parcurgerea eficientă a cursului, trebuie să aveţi un nivel avansat de cunoştinţe în ce privește sistemele de operare Windows Server – Windows Server 2008 R2 şi Windows Server 2012. Se recomandă asimilarea în avans a cursurilor  – Windows Server 2016 OS – Infrastructura, Network Server Services şi Active Directory Infrastructure. Aveţi nevoie de cunoaşterea de bază a sistemelor de operare client, în special Windows 8. 

Pentru o parcurgere cât mai eficientă a cursului şi asimilarea cunoştinţelor noi, materia cursului este împărţită în module. Aceste module sunt create pentru a familiariza treptat cursanţii cu abilităţi utile, începând de la cele de bază până la cele mai complexe. Primul modul se va ocupa de gestionarea unui Enterprise Data Center, apoi urmează capitolul care vă va prezenta tehnici de planificare şi de implementare a strategiei serverelor. Urmează modulele care vă vor oferi posibilitatea de a vă crește nivelul de cunoştinţe şi de a vă pregăti pentru ceea ce vă aşteaptă în carieră.  

Scopul cursului este de a vă prezenta în detaliu tehnologiile sistemului de operare Microsoft server, cu accent pe managementul unui Data Center al unei companii, implementarea soluţiilor de virtualizare şi crearea soluţiilor pentru securitatea datelor. După asimilarea cu succes a acestui curs, veţi înţelege conceptele de bază ale unui Data Center şi în cadrul lor sensul virtualizării mediului de reţea al unei companii. 

După finalizarea acestui curs, veţi avea posibilitatea de a planifica şi de a implementa: strategii de server monitoring, update infrastructure, backup şi recuperarea enterprise a mediului de server, strategii de asigurare a continuităţii proceselor de afaceri, precum şi infrastructura high availability folosind Failover Clustering. De asemenea, veţi dobândi şi cunoştinţe necesare din domeniul implementării infrastructurii Identity Federation şi a infrastructurii Information Management (IRM).

Cursul Advanced Infrastructure

Cursul Advanced Infrastructure - planul şi programul:

1. Enterprise Date Center Management

 • Enterprise Data Center
 • Componente Microsoft System Center 2012

2. Planificarea şi implementarea strategiei de virtualizare a serverului 

 • Planificarea dezvoltării Virtual Machine Manager 
 • Planificarea şi implementarea mediului host al serverului de virtualizare 

3. Planificarea şi implementarea reţelelor şi a depozitului pentru virtualizare  

 • Planificarea infrastructurii depozitului pentru virtualizare 
 • Implementarea infrastructurii depozitului pentru virtualizare 
 • Planificarea şi implementarea infrastructurii de reţea pentru virtualizare 

4. Planificarea şi dezvoltarea maşinilor virtuale 

 • Planificarea configurării maşinii virtuale 
 • Pregătirea pentru implementarea maşinilor virtuale în VMM 
 • Implementarea maşinilor virtuale 

5. Planificarea şi implementarea soluţiilor de virtualizare administrativă 

 • Planificarea şi implementarea automatizării cu System Center 2012
 • Planificarea şi implementarea administrării System Center 2012
 • Planificarea şi implementarea opţiunii self-service în System Center 2012

6. Planificarea şi implementarea strategiilor de server monitoring 

 • Planificarea monitorizării în Windows Server 2012
 • Prezentarea în System Center Operations Manager
 • Planificarea şi configurarea pachetelor de gestionare 
 • Planificarea şi configurarea notificărilor şi a raportărilor 
 • Setarea integrării cu VMM

7. Planificarea şi imlementarea high availability privind accesibilitatea fișierelor şi a aplicaţiilor 

 • Planificarea şi implementarea spațiilor de stocare
 • Planificarea şi implementarea DFS

8. Planificarea şi implementarea infrastructurii Server update 

 • Planificarea şi implementarea WSUS
 • Software update cu System Center 2012 Configuration Manager
 • Planificarea şi implementarea update-ului în infrastructura serverului de virtualizare   

9. Planificarea şi implementarea strategiei de continuitate a proceselor de afaceri 

 • Planificarea şi implementarea strategiilor de backup 
 • Planificarea şi implementarea strategiilor de recuperare 
 • Planificarea şi implementarea backup-ului şi recuperarea maşinilor virtuale 

10. Planificarea şi implementarea infrastructurii Information Rights Management (IRM)

 • Planificarea şi implementarea clusterului AD RMS 
 • Planificarea şi implementarea şablonului şi a politicii AD RMS
 • Planificarea şi implementarea accesului extern la serviciile AD RMS  
 • Planificarea şi implementarea AD RMS şi DAC

Cursul Advanced Infrastructure

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Înscrierea pentru generaţia 2023/24. se face aici.

imagine de înscrierePentru a afla totul despre înscriere, click aici.