Cum îşi schimbă companiile cunoscute designul propriilor logouri: 3 principii cu exemple

Adidas logouluiLogoul unei companii poate fi modificat.

Deşi este unul dintre cele mai importante simboluri ale companiei, designul logoului trebuie modificat, dacă există motive reale în acest sens. Din punct de vedere comercial, modificarea logoului modernizează compania în cauză şi influenţează creşterea profitului.

Când ştiţi ce aveți de făcut atunci când doriți să modificaţi logoul companiei, veţi reuşi să îmbunătățiţi imaginea companiei, să atrageţi clienți noi, să vă consolidaţi relaţiile cu cei actuali şi să obţineţi referințe excelente.

Foarte multe dintre companiile şi instituţiile cunoscute şi-au schimbat de-a lungul anilor logourile, fără ca acest lucru să le afecteze imaginea. Printre companiile care şi-au modificat logoul se numără: Adidas, Alfa Romeo, Adobe, BBC, Kodak, Bacardi, Shell, Federal Express, Fiat, Ford, IBM, CitiBank, Microsoft, Bosch, Apple, Pepsi, Xerox, Becks şi multe altele.

Iată care sunt cele trei principii pe care ar trebui să le aveţi în vedere atunci când modificaţi logoul unei companii cunoscute.

Se păstrează ceea ce este identificabil

Adobe logouluiAdobe, cu litera sa A triunghiulară și puțin neclară, este cunoscut și azi.                  

În decembrie 1982, Chuck Geschke și John Warnock au format o nouă companie, Adobe Systems. Cei doi, atunci în vârstă de patruzeci de ani, au dezvoltat un software de afaceri și un limbaj de programare unic, numit PostScript.

Designerul grafic, Marva Warnock, a creat primul logo care era conţinea un A triunghiular, celelalte litere diferite de cele obișnuite, culoarea albastră pe fundal. Logoul inițial a reprezentat baza modului în care va arăta logoul în viitor.

Noul design al literei A demonstrează cum Adobe respectă și păstrează istoria sa grafică.

Lucrurile complicate se simplifică

Apple logouluiPriviți primul logo al companiei Apple.         

Un măr mic, sub un copac și înscrisul Apple în rama fotografiei.

Deoarece primul logo era prea complicat și dificil de privit, Regis McKenna a început să lucreze la schimbarea logoului câțiva ani mai târziu.

Mai întâi a adăugat o mușcătură ce reprezintă conceptul de atragere a pieței și a cumpărătorilor.

Versiunea alb-negru a fost înlocuită cu un logo sub formă de măr în culorile curcubeului care face trimitere la povestea biblică a lui Adam și Eva, unde mărul reprezintă fructul și copacul cunoașterii. Mesajul către oameni era: “Urmați-vă visurile!”

Deși nu aceasta a fost cel mai important obiectiv al logoului, el a ajutat firma să fie remarcată de consumatori și, indirect, a influențat creșterea vânzărilor.

Mai târziu, logoul a fostsimplificat și mai mult prin renunțarea la culorile curcubeului.

Ceea ce este unic în idee se va moderniza

Compania Burger King a fost înființată de David Edgerton și James McLamore în 1954, în Miami, Florida.

Primul restaurant s-a numit Insta Burger King.

În anul 1989 denumirea i-a fost schimbată în Burger King, care este astăzi cunoscută în întreaga lume.

Logoul original al companiei Burger King arăta ca un sandviş. Chifla era tăiată în două de literele roșii cu care era scris Burger King. Acest logo a fost conceput în anul 1969 și a rezistat până în anii '90 ai secolului trecut.

În anul 1994, vechiul logo a fost modernizat și înlocuit de unul cu un alt font, mai fin și cu marginile rotunjite. A rezistat până în anul 1999 când compania a decis să își perfecteze logoul și să stilizeze și mai mult chifla tăiată în jumătate. Noul logo are o linie albastră în jurul chiflei și litere roșii foarte vizibile, prin care s-a obţinut un aspect mult mai modern.

Transformați-vă talentul într-o profesie bine plătită de designer grafic

Când puneți la un loc un simț înnăscut pentru vizual și manipularea corectă a 23 de instrumente pentru design, vi se vor deschide oportunități interesante de angajare, de creație şi de explorare a artei proprii.

Aflați mai multe

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.