Cum să fiţi creativ (şi să câştigaţi mai mult)

Aţi ştiut că există o legătură directă între creativitate şi câştig? 

Dacă programaţi, creativitatea determină claritatea codului, eleganţa soluţiei. Viteza Dvs. Prin urmare şi autoritatea printre alţi programatori.

Dacă proiectaţi, creativitatea determină nivelul atenţiei pe care oamenii îl vor acorda soluţiilor Dvs. vizuale. Iar Dvs. veţi avea libertatea de a continua explorarea artei personale, indiferent dacă e vorba de mediul de afaceri sau de cel privat.

Administratorii de reţele profesionişti foarte des lucrează cu un număr mare de calculatoare, sisteme, software-uri incompatibile. Acest tip de provocare recompensează o persoană creativă şi asigură o poziţie mai stabilă.

De asemenea, managerii IT creativi, de obicei, ating mai uşor scopurile puse, respectă termenele limită, controlează munca echipei sale mai bine.

Iată două metode concrete pe care le puteţi folosi pentru a trezi creativitatea în aplicarea cunoştinţelor Dvs.:

1. Aplicaţi tehnica Brainwriting-ului, adică notarea gândurilor personale

Aceasta este o metodă creativă, care prin scris determină şi dezvoltă idei noi pentru soluţionarea problemelor. 

Iată cum.

Mai întâi alegeţi scopul sau problema pe care o aveţi şi scrieţi-o sub formă de întrebare în vârful coalei de hârtie. De exemplu puteţi scrie: "Ce pot face pentru a tripla veniturile mele în următorii cinci ani.“ 

Apoi, scrieţi căt mai multe răspunsuri la această întrebare. De exemplu: "În fiecare zi voi veni la serviciu mai devreme“, "Voi rămâne la locul de muncă cu o oră mai mult decât alţii“ sau "Voi planifica activităţile mele cu o zi înainte“.

Nu respingeţi nici o idee. Toate ideile sunt binevenite, chiar şi cele care la prima vedere, par a fi lipsite de sens. 

Este de dorit să scrieţi cel puţin treizeci de răspunsuri. Sau mai mult. 

Când faceţi acest lucru, alegeţi o idee de pe lista Dvs. şi luaţi pasul concret în legătură cu ea, imediat.

Acţiunea încurajează crearea ideilor următoare şi reacţia asupra lor. Cu cât mai mult efectuaţi în practică acest exerciţiu, cu atât veţi genera un număr mai mare de idei. Mintea Dvs. va deveni mai agila, mai rapidă.

Faceţi acest exerciţiu în mod regulat. Să fie primul lucru de dimineaţă pentru orice întrebare, problemă sau scop. Când vă puneţi întrebarea corectă şi când notaţi răspunsurile, veţi fi uimit de calitatea şi numărul de idei care ies din mintea Dvs. 

Notarea ideilor este o strategie des utilizată. Mulţi oameni cunoscuţi notau gândurile sale pe hârtie, iar apoi făceau descoperiri uimitoare.

Omul de ştiinţă, englezul Michael Faraday a avut obiceiul de a nota toate ideile sale ştiinţifice care îi veneau în minte. Apoi din ele crea formule matematice şi calcule ştiinţifice. Mai târziu descoperirile lui au devenit baza pentru dezvoltarea electronicii.

2. Pentru a deveni o persoană creativă puteţi face şi acest lucru uşor: începeţi să citiţi cărţi, reviste şi exemple documentate din domeniile sale.

O cercetare spune că 10% din cei mai bine plătiţi profesionişti două, trei ore pe zi citesc literatură din domeniul său de activitate doar ca să fie la curent. Ei caută constant informaţii noi care provin din orice sursă. Minţile lor absorb idei din ziare, reviste, cărti.

Scriitorul de afaceri cunoscut Reid Buckley a spus: "Citind constant actualizaţi competenţele şi cunoştinţele Dvs.

Dacă nu citiţi, credeţi, acest lucru îl face altcineva undeva. Când veţi întâlni această persoană veţi pierde.“

Dacă citiţi o oră pe zi cartea din domeniul Dvs, în curând va deveni o carte pe săptămână. O carte pe săptămână va deveni 50 de cărţi pe an. Pentru a obţine titlul de doctor la o universitate, e necesar să citiţi şi procesaţi 30 – 50 de cărţi pentru lucrarea de doctorat. Citirea cărţilor un an de zile, o oră pe zi este echivalent unui titlu de doctor. Practica zilnică a citi literatura de specialitate vă va permite să găsiţi idei noi şi vă va transforma în unul din cel mai educat şi cel mai bine plătit om în afacerea dumneavoastră într-un timp foarte scurt. 

În plus, în multe domenii, adunarea de informaţii şi cunoştinţe specifice legate de rezolvarea problemei este simplă. Este suficient doar să le cereţi sau să le căutaţi. Directorul agenţiei americane de publicitate Bill Berbach, a declarat: "Persoana creativă nu poate pur şi simplu să ajungă la o idee mare. Informaţiile sunt trambulina lui". Prin urmare, căutaţi informaţii care sunt specifice domeniului Dvs. de interes. Citiţi cărţi, ziare, reviste, Internet, consultaţi cât mai mulţi specialişti din domeniul Dvs.

În cele din urmă, pentru orice activitate pe care o faceţi, trebuie să aveţi o bază bună de exemple. Vânzătorul trebuie să aibă o bază de script-uri de vânzări, un jurnalist excelent o bază de articole de ziar, autorul anunţului o bază de anunţuri şi de scrisori de afaceri reuşite. Designerul trebuie să aibă o bază de soluţii de proiectare excelente. Istorice, moderne. Programatorul trebuie să aibă o bază de coduri scrise excelent, de soluţii elegante, logice pentru diverse provocări de programare.

Care este domeniul Dvs. De specialitate? Găsiţi exemple concrete, documentate de competenţe profesionale în domeniul Dvs. Citind aceste materiale, analizându-le, nu veţi copia soluţiile altor oameni. Nu este necesar. Veţi primi idei proaspete pe care puteţi să începeţi să le dezvoltaţi. 

Reţineţi că creativitatea nu este a crea ceva din nimic. Pornind de la zero, o hârtie goală. Creativitatea este combinarea elementelor existente în mod nou, unic.

"Creativitatea nu este o capacitate exclusivă, ci o abilitate practică care se dobândeşte şi construieşte prin aplicarea tehnicilor adecvate" 

Învăţaţi tehnologiile noi de management care se bazează pe rezultate neaşteptate ale cercetărilor ştiinţifice. Vă vom arăta cum să combinaţi elementele existente, cum să utilizaţi cunoştinţele existente, cum să gestionaţi ideile şi să atingeţi efectul maxim în conducerea sectorului informatic şi a proiectelor software.

Descoperiţi creativitatea Dvs. pentru a câştiga mai mult.

Aflaţi mai multe

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2018/19. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.