Cum puteți dubla productivitatea fără prea mult efort

Dacă începeţi să folosiți tehnici pentru a vă spori productivitatea , există o şansă să o dublați. De asemenea, și rezultatele pe care le realizați.

Unul dintre cei mai cunoscuţi personal development blogger din lume, Steve Pavlina, a reuşit să-şi crească eficienţa cu 25% din productivitatea reală - la  peste 90%.


O astfel de creștere a productivități se poate ușor valorifica.

Chiar dacă aveţi cea mai valoaroasă calificare, dacă timpul vă trece și sunteți la locuri de muncă care nu sunt productive, rezultatele  pe care le puteți obține vor fi mai mici, iar câştigurile pe care le realizaţi inadecvate.


Există cinci motive pentru lipsa de productivitate.

 

Verificaţi care dintre ele vă stopează şi ce puteţi face. Când scăpați de ele, veți munci mai proaspăt, veți ajunge mai departe decât ceilalți concurenţi, câştigurile și rezultatele vor fi mai  valoroase.

 

Deconcentrarea este cauzată de pierderea de timp

S-a dovedit că de-a lungul unei ore neîntrerupte de muncă se muncește la fel de mult ca în timpul a patru ore deranjați. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au descoperit că după un minut de întrerupere e nevoie de aproximativ 15 minute pentru a reveni la nivelul de concentrare existent înainte de întrerupere.

Dacă sunteți deranjați de zece ori de-a lungul zilei, ați pierdut două ore și jumătate de muncă. Iar surse de deranj sunt în toate părțile. De la colegi cu întrebări și idei , telefoane care sună, e-mailuri care vin.

Ce să faceți?

La anumite ore în timpul zilei, în perioade de două-trei ore, deconectaţi telefonul, închideţi programul de e-mail, spuneți oamenilor care vă deranjează că în caz că dorește să vă întrebe ceva, să vă trimită e-mail, sau să noteze pe un bilețel sau să țină minte.

Apoi, selectaţi o activitate şi concentrați-vă doar pe ea. Luați o mică pauză la fiecare 50 de minute.

Dacă reușiți să vă izolați și să obțineți timp unde nimeni nu va deranjează, productivitatea Dvs. se va dubla.

Frica să spuneți “Nu”

Este în ordine să ajutați pe ceilalți , însă dacă exagerați într-un astfel de  ajutor în detrimentul sarcinilor personale, aceasta nu va fi bine pentru Dvs.

Capacitatea de a respinge cerințele pentru a evita suprasolicitarea este tot mai valoroasă.


Pe de altă parte, cu toate că este utilă, respingerea vă poate crea probleme. Vă este  teamă că oamenii nu vă vor agrea sau accepta. Vă este frică că veți jigni pe cineva sau că vă puneți în pericol cariera.

Cum să reacționați?

Amintiţi-vă că este imposibil să ieşiţi în întâmpinarea tuturor . Încercările de a face acest lucru vă provoacă stres şi griji. Dacă cineva vă respectă mai puțin fiindcă aveți priorităţi şi nu sunteți capabili să ajutați pe oricine, aşteptările lor sunt ireale.

Totul se poate explica. Chiar și clientului, directorului sau superiorului puteți spune: “Eu azi trebuie să termin aceasta. Lucrez după un plan prestabilit și dacă nu termin azi, voi cauza probleme în firmă, din cauza obligațiilor pe care le am mâine și poimâine. Din această cauză nu  vă pot ajuta acum. Vă propun că dacă nu reuşiţi să rezolvaţi problema în trei zile, atunci vă voi putea ajuta.”

Grijile financiare

Dacă sunteți ca toţi oamenii, atunci nu vă este ușor să vă concentrați la muncă când aveți probleme financiare.

Dacă vă gândiți non-stop cum să plătiți facturile, ratele pentru credit, obligațiile pentru leasing-ul la mașină… veţi fi neliniştiţi.

De aceea, este util să vă administrați regulat bugetul personal şi să vă împrumutați doar până la nivelul care nu vă va face griji.

De asemenea, faceţii un plan de câştig cu care să fiți mulțumiți. Umanistul și educatorul David Starr Jordan a afirmat: „ Lumea se trage la o parte lăsându-l să treacă pe cel care ştie încotro merge.“

Şi amintiți-vă: dacă vă faceți griji din cauza finanțelor, asta nu înseamnă că cu aceste griji veți rezolva problemele. Dimpotrivă, doar vă veţi expune la un stres mai mare și veți fi mai puțin productivi. De aceea, amintiți-vă că problema nu se rezolvă făcându-ți griji, şi ca atare nu aveţi nici motiv să vă îngrijoraţi.


Schimbarea modului de gândire modifică și modul în care ne comportăm şi implicit schimbă rezultatele pe care le obținem. Acest lucru s-a dovedit ştiinţific la Universitatea din Pennsylvania, după mai mult de 80 de mii de ore de testare. Grija este doar un mod greşit de gândire care ar trebui înlocuit cu rezolvarea productivă a problemei reale. Încercați.

Prin schimbarea modului de gândire nu veți rezolva problemele financiare, însă veți fi mai motivați să întreprindeţi acţiunile necesare.


Presiunea termenelor

Întotdeauna există clienți şi colegi care au așteptări ireale.

Stabilesc termene nerezonabile pentru finalizarea lucrului. Acest lucru pare rezonabil din punctul de vedere al clienților. Dacă lucrul nu este terminat la timp, într-un fel îi va afecta.

Întrebarea pentru Dvs. este cum să fiți productivi dacă munciți sub presiune? Dacă privim real, știind că există multe obligații pe care trebuie să le îndepliniți, acest lucru va fi o piedică a productivităţii. Cu toate că unora le place să lucreze sub presiune, majoritatea nu pot.

Iată un sfat. Dacă pentru o sarcină vă este necesar trei săptămâni să o terminați, spuneţi că aveți nevoie de patru. În acest mod veți lucra fără stres.

Iar munca o veți termina mai repede.

Oboseala cauzată de lipsa de somn și a odihnei

Cum să vă concentrați la locul de muncă, dacă sunteți prea obosit? Lăsaţi ceva de lucru și pentru mâine. Permiteţi-vă un somn de bună calitate şi vă întoarceți a doua zi la muncă odihniți.

Omul de afaceri Jacopo Peterman a pierdut din cauza managementului slab o companie în valoare de peste 50 de milioane de dolari, iar mai târziu când a reuşit să o reconstruiască, a descris unul dintre secretele întoarcerii lui: "Oamenii cred că atunci când ajung la necaz, trebuie să lucreze mai mult pentru a scăpa de el. Am descoperit contrariul - în astfel de situaţii, aveți nevoie de somn mai liniştit și să nu vă faceţi griji despre ziua de mâine. Sunt mai odihnit, mai concetrat, mai proaspăt. Plin de energie."

Odihna şi relaxarea nu sunt importante doar pentru sănătate, ci vă pot face mai creativi.

Amintiți-vă de cuvintele filosofului grec Plutarh: „Odihna, acel elixir al muncii”

Cum să vă organizați sistematic


Organizarea are nevoie de timp, insă dezorganizarea necesită mult mai mult timp. Aflaţi cum să economisiţi timp şi să învăţaţi pentru a economisii timp.

Dorința noastră este simplă: să vă ajutăm să dobândiţi abilitățile IT cu ajutorul cărora veți îndeplini ambițiile personale. De asemenea, veți câștiga foarte bine.


Aflați mai multe despre LINK Academy.

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici.

Înregistrarea pentru generaţia 2017/18. se face aici

Pentru a afla totul despre înscriere, click aici.