Fă următorul pas în carieră cu resurse, cunoștințe noi și suportul nostru care te vor ajuta să-ți atingi toate obiectivele profesionale.

Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D)

Acest curs este destinat tuturor celor care vor să se familiarizeze cu bazele realizării unui desen pe calculator cu ajutorul programului AutoCAD (Computer-Aided Design). Cursanții se vor familiariza cu modalitatea de lucru în AutoCAD, cu mediul de utilizator, precum și cu folosirea instrumentelor pentru desenarea și modificarea obiectelor 2D. Pe lângă asta, vor asimila și completarea obiectelor cu diferite hașuri, lucrul cu textul pe desen, lucrul cu blocuri, cotarea, obținerea datelor despre obiecte, precum și tipărirea desenului. La desenarea cu AutoCAD, aveți posibilitatea de a crea proiecte foarte complexe. Calculatorul poate primi informații despre elementele desenului în modul care vă permite ulterior completarea, modificarea ușoară sau o anumită prezentare, totul pentru a scoate maximum din fiecare informație introdusă. 

Sunteţi interesat de acest curs? Îl puteţi parcurge în cadrul acestor programe LINK Academy: Product DesignInterior Design Computer Aided Design şi Architectural Design.

Scopul și descrierea cursului Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D)

Scopul cursului este ca participantul să asimileze toate elementele necesare pentru realizarea individuală a desenelor, editarea și tipărirea lor. Cunoașterea acestui program vă permite organizarea desenului aplicând straturi, culori, tipuri și grosimi de linii. 

De asemenea, permite modificarea și verificarea desenului, precum și păstrarea și pregătirea pentru imprimare la o scară corespunzătoare. După finalizarea acestui curs, veți deține abilități pentru desenare pe calculator și veți lucra mai eficient la proiecte. Scopul cursului este și de a reține informații importante pentru aplicarea practică a programului, iar o parte a lecției numită „Sfaturi și trucuri” vă va ajuta în acest sens. Pentru a economisi timp și mai eficient, dar și pentru a desena mai precis, trebuie să aveți cunoștințe de bază pentru a lucra în programul AutoCAD 2D. În afară de arhitectură și design, acest software vă poate facilita munca în domeniul mecanicii, electronicii, construcțiilor etc.  

În prezent, aproape că fiecare arhitect are cel puțin cunoștințe de bază despre AutoCAD și desenarea bidimensională pe calculator, iar unii se bazează în continuare pe desene tehnice realizate exclusiv manual. Este vorba de preferințe, dar lucrul pe calculator economisește timp.

Cursul Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D) vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este AutoCAD 2D?

AD 2D este unul dintre programele din gama de software AutoCAD, care este conceput în primul rând pentru crearea conținuturilor digitale, în special pentru profesioniștii care se ocupă cu arhitectura și care au profesii similare în domeniul proiectării, producției și construcțiilor. Creatorul programului este compania Autodesk, iar coautorul primei versiuni a instrumentului software CAD este John Walker. Prima versiune de AutoCAD a apărut în 1982 în versiunea DOS. A fost primul program de acest tip care a oferit posibilități de lucru pe calculatoare personale, precum și de pe orice dispozitiv sau platformă. Ca unul dintre cele mai flexibile programe pentru desenatori, pe lângă engleză, acceptă și multe alte limbi, inclusiv litere non-latine. 

2. Care sunt avantajele cunoașterii lucrului în programul AutoCAD 2D?

Autodesk a creat un program cu caracteristici de neegalat, dar și posibilități. Cunoașterea acestui program cuprinde modelarea și vizualizarea în spațiu, precum și o reprezentare realistă a suprafețelor, corpurilor și a obiectelor. Oferă posibilitatea unei prezentări simple și a introducerii datelor de proiect și deține o bibliotecă detaliată și cuprinzătoare care vine la pachet cu programul și care va fi foarte utilă în cadrul lucrării la proiecte. Avantajele cunoașterii lucrului în AutoCAD 2D sunt mari. Pe lângă asta, acest program permite o elaborare eficientă, precisă și de calitate a desenelor, care facilitează comunicarea și oferă posibilitatea partajării proiectelor cu alți membri de echipă. Este flexibil și se aplică în toate domeniile de muncă în 150 de țări la nivel global. Cei care au abilități de a lucra în acest program sunt foarte căutați și bine plătiți în prezent.

3. Ce puteți obține lucrând în acest program?

AutoCAD 2D este programul destinat experților din domenii diferite: arhitectură, design, construcții, mecanică, electrotehnică. Se folosește și în cartografiere, geodezie, arhitectură peisagistică și multe alte domenii. Fiind unul dintre cele mai cunoscute programe de calculator pentru proiectare, oferă o mulțime de instrumente software specializate; acceptă proiectarea bidimensională, cu care se înlocuiește proiectarea clasică, lucrând pe calculator. AutoCAD este specific, deoarece oferă un sistem sofisticat de măsurare și o precizie înaltă, care poate merge și sub milimicron, precum și un sistem de dimensionare, adică cotare. AutoCAD este foarte răspândit și merită să știți să-l aplicați în multe feluri. Cunoașterea acestui program și lucrul în el vă permite organizarea desenelor aplicând straturi, culori, tipuri și grosimi de linii. De asemenea, permite modificarea și verificarea desenului, precum și salvarea și pregătirea pentru imprimare la scara corespunzătoare.

Two-Dimensional Drawing

4. Este nevoie de cunoștințe pentru a lucra în programul AutoCAD 2D ca să fii arhitect și designer?

AutoCAD există din 1982. Desigur, tot ce desenați în AutoCAD se poate desena și cu mâna. Desenele făcute cu mâna sunt precursorii AutoCAD-ului. Însă, ca să economisim timp și pentru a desena și mai eficient și mai precis, trebuie să avem cunoștințe de bază în programul AutoCAD 2D. 

În afară de arhitectură și design, acest program software poate facilita munca în mecanică, electronică, construcții etc. În prezent, aproape că fiecare arhitect are cunoștințe de bază în AutoCAD și desen bidimensional, iar alții se bazează pe desene tehnice realizate exclusiv manual. Asta este un lucru bun, dar este cert faptul că lucrul pe calculator economisește timp (în special, în cazul unor greșeli mari și corecții) și garantează o precizie mai mare.

5. Ce este lucrul în straturi și ce sunt blocurile și la ce se folosesc?

Lucrul în straturi face desenarea în AutoCAD mai ușoară și este un factor important la organizarea desenului. Stratul, sau layer în engleză, se folosește la gruparea anumitor elemente sau obiecte pentru o mai ușoară manipulare a acestora. Cotele, hașurile, pereții constructivi se pot desena în straturi speciale. Fiecare strat se poate edita separat (grosimea, tipul și culoarea liniei etc.). Dacă desenul este complex, cu ajutorul straturilor putem izola, ascunde sau înlătura anumite segmente. 

Blocurile sunt grupuri unite de obiecte sau elemente care formează o unitate și se comportă ca un element sau un obiect. Blocurile create într-un spațiu de lucru sau proiect se pot folosi în alt spațiu de lucru sau proiect, se pot copia, șterge etc. ca un element. După crearea unui blog, există și posibilitatea de a-l împărți în elementele din care este alcătuit. Folosirea blocurilor economisește foarte mult timp la proiectare. În AutoCAD există o colecție discretă de astfel de elemente, iar pe internet există o colecție mare de blocuri pe care le puteți descărca. 

6. În AutoCAD putem introduce desene în alte formate?

Încă de la versiunea 2013, AutoCAD oferă posibilitatea de recunoaștere a textului din PDF. Asta înseamnă că textul importat din PDF îl puteți transforma în text sau obiecte Mtext la care ulterior le puteți schimba fontul, dimensiunea, stilul. Asta se face în meniul Import, selectând opțiunea PDF Import. Caseta de dialog ne oferă posibilitatea de a alege elementele pe care vrem să le introducem în desenul nostru. 

Astfel, să zicem, putem să introducem o grafică raster sau o grafică vectorială. AutoCAD oferă și posibilitatea de a introduce nu doar fișiere create într-unul din programele Autodesk, ci și fișiere din alte aplicații, de exemplu din Photoshop sau CorelDRAW. Cu siguranță, aceasta este una din opțiunile foarte utile care facilitează munca, deoarece putem ajunge la desenul dorit în foarte scurt timp fără desenare și măsurare.

7. Ce este cotarea?

Cotarea reprezintă o parte importantă din majoritatea desenelor care sunt create în AutoCAD. Cotele prezintă dimensiunea modelelor, a obiectelor și elementelor aflate în desen și sunt necesare procesului de realizare a acestuia. Pe baza informațiilor aflate în liniile de cotă, aflăm mai multe despre elementele care sunt desenate și obținem informații despre dimensiunile lor.  

Pachetul instrumentelor de cotare din AutoCAD se numește Dimension. Există câteva tipuri și moduri de cotare pe care le veți folosi la nevoie în timpul lucrului în AutoCAD. Cota este obiectul care are câteva părți. Cotele trebuie puse într-un strat special și să le alocați o culoare care le va deosebi față de culorile altor obiecte. AutoCAD oferă două stiluri de bază pentru textul de cotă, dar oferă și posibilitatea de a crea propriul stil. 

Planul și programa cursului:

1. Introducere în AutoCAD

  • Aplicarea și importanța AutoCAD
  • Suprafața de lucru și instrumente
  • Setări de bază și lucrul cu fișiere
  • Deplasarea în desen și prezentarea obiectelor 

2. Crearea desenelor de bază 

  • Introducerea datelor
  • Principalele comenzi pentru desenare
  • Setări de desenare în bara de stare 

3. Principala manipulare a obiectelor pe desen

  • Selecția, mutarea și înmulțirea obiectelor
  • Aplicarea modificărilor pe obiecte 

4. Proprietățile obiectelor și lucrul cu straturi 

  • Organizarea desenelor pe straturi
  • Caracteristicile obiectelor și schimbările lor

5. Lucrul avansat cu obiecte și desene 

  • Utilizarea comenzilor avansate pentru obiecte
  • Lucrul cu blocuri
  • Utilizarea hașurilor pe desene

6. Crearea semnelor și imprimarea desenelor 

  • Utilizarea textului și a tabelelor pe desen
  • Utilizarea cotelor
  • Tipărirea și prezentarea desenelor

Two-Dimensional Drawing (AutoCAD 2D)

3 moduri de a obține un job bine plătit

Am pregătit un document în care puteţi descoperi trei moduri de a obţine un job bine plătit pentru profesioniştii care lucrează pe calculator. Descărcați raportul aici

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te