Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Samsung Tizen OS - 5 lucruri pe care trebuie să le știi

Samsung Tizen OS
 

Cele mai cunoscute sisteme de operare pentru smartphone-uri sunt în acest moment Android, iOS și Windows. Acum 1 an a fost anunțat un nou sistem de operare pe nume Tizen. Acesta va deveni realitate urmând să fie lansat alături de un smarphone de ultimă generație de la Samsung. 

Tizen este un sistem de operare open source bazat pe Linux. Asta înseamnă că oricine poate modifica acest software în funcție de preferințe. Tizen va fi o competiție directă pentru Android, care rulează în acest moment pe foarte multe dispozitive, inclusiv cele de la Samsung.

Care îi sunt caracteristicile și cu ce este diferit Tizen de alte sisteme de operare?

1. Fondatorii

Sistemul de operare Tizen este un proiect din cadrul Linux Foundation, fiind supravegheat de Intel și de Samsung. Aceste 2 mari companii și-au dat mâna în 2011 pentru a pune la cale un sistem de operare performant.

2. Tizen alternativă pentru Android

Probabil că Samsung vrea să aibă un sistem de operare propriu. Este de înțeles pentru de vreme ce Samsung Galaxy este în competiție directă cu Google Nexus. În această situație Samsung vrea să aibă control deplin asupra dispozitivelor sale. Nu va mai trebui să depindă de Android-ul de la Google.

3. Nu prea sunt aplicații

Ca un nou sistem de operare va avea nevoie de aplicații. Doar așa se poate extinde funcționalitatea. Android, iOS și Windows au fiecare câte un magazin de aplicații. Și Tizen va trebui să aibă unul și acest pas a fost făcut deja.

În privița internetului Tizen va fi axat pe HTML5 care oferă posibilități de navigare mult mai facile. Se vor putea vedea clipuri și se va putea asculta muzică fără aplicații speciale. Android și iOS utilizează JAVA și Objective-C.

 

Samsung Tizen OS

 

4. Va fi foarte diferit de Android?

Se pare că nu. Cel puțin în privința aspectului, ele vor fi cam la fel. Chiar și la utilizare sunt foarte multe asemănări. Se spune că va arăta ca un Android peste care s-a aplicat interfața specifică de la Samsung, numită TouchWiz.

Android-ul mai are nevoie și de alte programe pentru a putea face un smartphone Samsung să opereze corespunzător. Cu Tizen nu va fi la fel pentru că va încorpora toate acele programe. Android este un mare succes și Tizen nu are trebui să vină ca o schimbare radicală.

Va avea ferestre dinamice care va îmbunătăți considerabil navigarea și va oferi utilizatorului o cantitate mai mare de informații.

5. Nu este doar pentru smatphone-uri

Sistemul de operare va oferi o experință unică asupra mai multor dispozitive, cum sunt televizoarele, laptop-urile sau tablete. Tizen a fost deja testat cu succes pe sisteme multimedia din automobile.

Sistemului de operare Tizen i se prezice un viitor strălucit. Este performant, arată bine, e ușor de utilizat. Mai mult, a fost introdusă de curând și varianta pentru procesoare de 64 biți, pentru a ține pasul principalul rival, Android.

  • 04.06.2014 12:05

Comentariu