Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

iOS 8 – cele mai tari 7 caracteristici

iOS8

La Conferința Dezvoltatorilor din Întreaga Lume (WWDC), Apple s-a prezentat foarte bine venind cu două noi sisteme de operare: iOS 8 pentru telefoane și tablete, și OS X Yosemite pentru Mac.

Ne vom concentra atenția asupra lui iOS 8, pentru că acesta este mult mai cunoscut la noi de vreme foarte multă lume deține un iPhone.

iOS 8 trebuie să fie inovator pentru a putea face față în competiția cu Android sau Windows. Cine are deja iPhone probabil că găsește mult mai util iOS decât celelalte 2 sisteme de operare și va merge în continuare pe acestă linie. Problema este în a atrage și a fideliza noi clienți. De aceea iOS 8 promite o rupere de ritm și o detașare clară față de variantele anterioare.

Ce are diferit și îmbunătățit?

 

1. Tastatura.

 

tastatura

 

Era timpul pentru un upgrade. Noua tastatură, pe lângă un aspect mai puțin aglomerat, va primi și posibilitatea de a sugera cuvinte. Astlfel spus, scriere predictivă.

Se pare că Apple s-a inspirat de la Android, care are implementată scrierea predictivă de ceva vreme. Bineînțeles că Apple spune că e mult mai bună decât la Android pentru că are capacitatea de a învăța ce vrei să scrii în anumite contexte.

 

2. Cameră foto are noi capacități.

Nu mi s-a părut niciodată foarte bună camera de la iPhone. Sunt destule telefoane la prețuri mult mai mici, care oferă o experință și o calitate a imaginilor mult mai bună, chiar și în mișcare.

Oricum, noua cameră foto vine cu noi opțiuni: temporizator de 3 secunde și filmare în time-lapse. Time-lapse-ul e ceva destul de interesant. Poți crea niște filme absolut spectaculoase.

Pe lângă acestea două, iOS 8 mai vine controlae noi pentru expunere și focalizare.

 

3. Continuity

 

Cameră foto are noi capacități

 

Nu am tradus ”continuitate” pentru un motiv. Așa se numește noul program de la Apple care îți dă voie să începi o activitate pe un dipozitiv (iPhone, iPad sau Mac) și să o continui pe altul. Dispozitivele se simt unul pe altul și își trimit date în timp real. Mai mult, nu va fi nevoie de nicio configurare. Se vor detecta singure.

 

4. Indicator de utilizare al bateriei

Utilizatorii de Apple s-a plâns de multe ori că nu pot știi la ce aplicații să renunțe pentru a economisi baterie. Acum utilizatorii vor putea schimba selectiv setările pentru a maximiza timpul de viață al bateriei.

Chiar și dezvoltatorii vor avea de beneficiat de pe urma noii caracteristici. Vor putea știi cum să își facă aplicații mult mai eficiente energetic.

 

5. Biblioteca Photo de pe iCloud

În prezent iCloud stochează ultimele 1000 de fotografii de pe dispozitivele cu iOS. Cu iOS 8 utilizatorii vor putea stoca instantaneu atât poze cât și filme. Fiecare utilizator va primi 5 GB gratuit , dar contra cost vor putea avea până la 1 TB.

 

6. Sugerarea aplicațiilor la blocarea ecranului

O dată cu blocarea ecranului va apărea o pictogramă care, în funcție de locația în care te afli, va sugera o aplicație. Dacă ești în fața unui restaurant, îți va sugera aplicația restaurantului. Asta înseamnă și o oportunitate pentru aplicațiile care nu sunt foarte vizibile în top, dar sunt foarte bune.

 

7. Health

 

Continuity

 

Poate că aceasta carateristică ar fi trebuit pusă prima, dar ideea este că nimeni nu cumpără iPhone pentru că este util în sănătate. Aplicați Health adună la un loc toate informațiile legate de fitness și sănătate stocate pe iPhone.

Deasemenea, Apple încheie parteneriate cu firme din sănătate pentru a oferi datele stodate în iPhone Health doctorilor sau specialiștilor pentru a face ceva cu ele.

Mai sunt și altele, dar cred că acestea sunt cele mai importante.

Dacă vreți să citiți mai multe, puteți încerca aici:http://mashable.com/2014/06/04/ios-8-features/

Dacă vă interesează dezvoltarea aplicaţiilor mobile puteţi vedea în detaliu programul Mobile Development.  

La LINK Academy puteţi alege programul educaţional care vă va asigura cunoştinţe şi competenţe IT corespunzătoare şi vă va ajuta să vă angajaţi mai uşor. Avantajul suplimentar oferit de LINK Academy este şcolarizarea online, indiferent dacă vă aflaţi în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, GalaţiTimişoara sau oricare alt loc din România.

Articol de Oprescu Gabriel 

  • 06.06.2014 09:53

Comentariu