Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CES 2016 - Cuptorul solar care merge noapte + frigiderul inteligent

CES 2016

Este ziua -1 și deja a început să plouă cu dispozitive ciudate. La CES 2016 azi este deschiderea doar pentru presă. Abia de mâine sunt așteptați vizitatorii. Cu toate acestea expozanții sunt nerăbdători și vor să fure startul. Din rândul lor face parte și echipa de la GoSun, o companie care fabrică grătare și cuptoare pe bază de energie solară. 

GoSun produce de ceva vreme cuptoare solare. Ele sunt utile și eco. Problema lor e că funcționează doar ziua, pe soare. Ce faci când vii seara acasă și soarele nu mai e? Să mânânci legumele crude nu e o soluție. De aceea GoSun a creat un cuptor solar-electric hibrid. Chiar dacă i s-a adăugat și componenta electrică, cuptorul este în continuare prietenos cu mediul, el consumând doar o zecime din energia pe care o consumă un cuptor electric obișnuit. Această mașinărie va putea fi cumpărată din a doua jumătate a anului 2016 pentru un preț de 600$. 

Caracteristici:

  • Temperatura din tub poate atinge 228 grade Celsius (exteriorul rămâne rece)
  • Cântărește 9 kg
  • Poate găti în maxim 20 minute.

Sursa: cnet.com


Whirlpool Smart French Door Refrigerator

Cu un an în urmă experții în securitate se plângeau că frigiderele conectate la internet sunt reponsabile pentru răspândirea virușilor. Whirlpool nu a renunțat la idee și a venit în fața noastră cu un frigider cu design special care se conectează la Wi-Fi și care este compatibil cu termostatul inteligent de la Nest.

Cea mai mare realizare cu care se laudă echipa Whirlpool este compatimentarea diferită care oferă cu 30% mai mult spațiu decât un frigider la același dimensiuni. Ce e drept, e cam greu de umplut. Și cum economia României nu o duce chiar bine, posibilitățile de a-l umple sunt reduse.

Frigiderul este inteligent. El poate trece în Party Mode și promite să umple cât mai repede tava cu gheață. Mai mult, poate scădea automat temperatura dacă se așteaptă să fie deschis de multe ori.

Bineînțeles că frigiderul beneficiază și de o aplicație care se instalează pe smartphone și cu care se sincronizează prin Wi-Fi. Astfel el trimite notificări asupra piederii de energie sau dacă filtrele trebuie schimbate. Mai mult, te poate informa și câte ouă au mai rămas în rastel (glumeam).  

Smart French Door Refrigerator va fi disponibil din luna mai în SUA la fabulosul preț de 3800$.

Sursa: cnet.com



Smart French Door Refrigerator


Articol de Oprescu Gabriel

  • 05.01.2016 09:53

Comentariu