Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când refaceţi designul unui site web

Designul fiecărui site serios care este vizitat în mod constant trebuie refăcut la intervale stabilite cu exactitate. Tendinţele din sfera soluţiilor vizuale sunt în continuă schimbare, la fel și funcţionalităţile site-ului. Dacă vreţi ca site-ul dvs. să-și păstreze aspectul modern în orice moment, iată la ce ar trebui să acordați atenţie atunci când îi refaceţi designul. 

redesignul site-ului web

Ce se caută?

În designul web tendințele înregistrează o deplasare de la soluţii care pun accentul pe cuvinte cheie la o experiență vizuală simplă atractivă pentru vizitatori. Cei mai căutaţi designeri web sunt cei care ştiu să facă un site cât mai simplu şi mai transparent oferind astfel o experienţă perfectă utilizatorilor.

Rezultatele cercetărilor întreprinse de către compania McKinsey arată că 70% dintre clienţi aleg să cumpere de la compania care le asigură cele mai simple şi cele mai convenabile condiţii. De aceea, aşa-numitul design UX care este direcţionat pe oferirea unei experienţe cât mai bune utilizatorilor, este din ce în ce mai apreciat.

Care sunt obiectivele designului?

În articolul publicat de curând pe portalul Web Design Leader sunt menţionate obiectivele pe care şi le stabilesc designerii web de succes și care sunt momentan de actualitate. Ei pornesc de la întrebarea: „La ce va folosi acest site?” Deşi până de curând site-urile comerciale reprezentau o mare bază de informaţii unde vizitatorul putea să petreacă mult timp şi să afle totul despre produsele care îl interesau mai mult sau mai puţin, astăzi situaţia este complet diferită.

Și anume, vizitatorului i se prezintă în cât mai puține rânduri ce oferă compania şi modul în care poate să intre în contact cu un vânzător care îi va oferi răspunsuri clare la întrebări. Orice alt detaliu este inutil, chiar contraproductiv.

Trei elemente care ar trebui evidenţiate indiferent de conţinutul site-ului sunt: invitaţia la acţiune, conectarea cu reţelele de socializare şi contactul.

Pagina de titlu nu este cea mai importantă

Mulţi designeri acordă prea multă importanță paginii de titlu şi pierd mult timp cu ea. A trecut de mult timpul când aceasta era cea mai importantă. Acum campaniile de marketing constau de obicei în a aduce vizitatorii la pagini concrete, la postări pe bloguri sau site-uri de destinaţie.

Sfatul nostru este să analizaţi bine informaţiile oferite de analitica site-ului ca să aflaţi cum ajung de obicei vizitatorii la site-ul căruia vreţi să-i refaceţi designul şi să vă concentraţi tocmai pe aceste segmente.

Nu există nicio speranţă pentru site-urile care nu se adaptează la telefoanele mobile (mobile-friendly)

Dacă încă nu v-ați adaptat site-ul la telefoanele mobile, acum este momentul pentru redesign. Acest aspect ar trebui să fie o prioritate pentru oricine vrea să atragă clienţi prin prezentarea web, căci în general oamenii vizitează site-urile folosindu-și telefonul mobil.

Dacă nu vor putea să se descurce pe site-ul dvs. prin intermediul telefonului sau al tabletei, pur şi simplu vor ieşi de pe site. Dacă nu fac asta, se vor enerva din cauza literelor mărunte şi a hyperlinkurilor, fapt care le va strica imaginea despre brandul pe care încercaţi să-l plasaţi.

designul responsiv al site-ului


Acestea sunt doar câteva dintre trendurile actuale în materie de web design, însă ca să deveniţi un designer web profesionist trebuie să învăţaţi şi să vă perfecţionaţi încontinuu. Există opţiuni în acest sens. De exemplu, la LINK Academy din România nu doar că puteţi obţine cele mai prestigioase certificate, ci şi cunoştinţe despre cele mai actuale evenimente din design şi alte profesii în domeniul IT. Profitaţi de ocazia ivită şi dezvoltaţi-vă abilităţile la maximum. Deveniți web designer profesionist şi începeţi să câştigaţi făcând ce vă place.

Beneficiaţi şi voi de avantajele studiului la distanţă şi urmăriţi lecțiile indiferent dacă vă aflaţi în Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, deoarece posibilitatea studiului online este asigurată în fiecare oraş din România.

  • 27.04.2016 11:18

Comentariu