8. Ianuarie 2015. Tema: Multimedia,Design,Programare

CES 2015 - Ziua a treia. Tehnologie avansată


Încă mai aștept un dispozitiv interesant la CES 2015. Parcă viitorul bate pasul pe loc anul acesta. Poate e benefic pe de-o parte să învățăm să utilizăm la maxim resursele tehnologice și de calcul de care dispunem momentan. Până la urmă ce atâta memorie și mulți GHz în procesor, dacă doar facem poze și le punem pe Facebook. Oamenii au fost pe lună utilizând doar o fracțiune din puterea de calcul pe care acum o purtăm obișnuit în buzunar.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
7. Ianuarie 2015. Tema: Multimedia,Design,Programare

CES 2015 - Ziua a doua. Câteva gadgeturi surpriză.

Prima zi de la CES 2015 nu a venit cu mari surprize. Așteptam să văd câteva dipozitive care utilizează tehnologia acolo unde te aștepți mai puțin. O oglindă vorbitoare sau un dulap zburător ar fi fost mai portrivite pentru a da puțin viață celui mai mare show de tehnologie din lume.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
6. Ianuarie 2015. Tema: Multimedia,Design,Programare

CES 2015 - Cele mai tari gadgeturi, telefoane, televizoare, electrocasnice

Consumer Electronic Show 2015 sau CES 2015 care are loc în Las Vegas, tocmai și-a deschis porțile. Este cel mai mare show din lume în care firme de renume, Sony, Samsung, LG și multe altele scot la iveală tot cea plănuit în secret în timpul anului.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
28. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

Google, Facebook și alte site-uri când erau copii.

 

Odată, la început, când internetul începuse să prindă rădăcini și în Romania, totul era mai simplu. Site-urile nu avea interfețe inteligente. Să îți faci un cont era foarte simplu. Nu se încărcau scripturi peste scripturi care putea să se blocheze oricând. Reclamele nu te agasau și nu îți mâncau toată banda necesară încărcării site-ului. Google nu încerca să îți bage pe gât ceea ce crede el că este popular și relevant.

 

Ce ar fi să ne aducem aminte de vremurile bune ale internetului în câteva imagini? 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
10. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

Dispozitivele modulare. Încă un pas spre tehnologia ECO.

 

Până acum ne-a făcut de cap cu tehnologia și cu planeta. Imediat ce se strică o mică componentă a unui dispozitiv îl aruncăm, pentru că e mai simplu și mai ieftin să cumperi unul nou. În fiecare mic aparat există substanțe extrem de poluante care nu pot fi reutilizate (sau mai bine zis nu sunt reciclate) și care ajung în natură. E cazul să ne gândim și la viitor.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
9. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

CES 2014. Realitatea Virtuală și cea Augmentată își fac loc.

 

Anul trecut au fost făcuți pași importanți spre dezvoltarea unor tehnologii pe care le vedeam doar în filmele SF. Realitatea virtuală este un cuvânt destul de cunoscut, dar abia de curând am început să vedem (doar câțiva norocoși, bineînțeles) efectiv ce înseamnă. Acest lucru a fost posibil prin dezvoltare ochelarilor inteligenți și a dipozitivelor care ne scufundă întreaga privire și auzul într-o realitate alternativă.  


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
8. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

Smart Bed - Cum să dormiți inteligent

 

Probabil că nu vă așteptați, dar patul ”smart” există și contrar așteptărilor e destul de inteligent. El a fost dezvăluit ieri la CES 2014 și în scurt timp își așteaptă somnoroșii să îl încerce.

 

Pe numele său Sleep Number X12, patul vă va demonstra cât de bun este un somn în condiții inteligente. Prețul său pleacă de la 8000$ și este o soluție bună atunci când simplele aplicații de mobil sau alte dipozitive pentru un somn liniștit, nu dau rezultate. 

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
8. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia

Mother: curiozitatea de la CES 2014

 
Expoziția de electronice de la Las Vegas abia a început, iar surprizele nu au întârziat să apară. Încă din timpul anului trecut ni s-au dat destule indicii despre dispozitive ce urmau să fie dezvăluite. Nimic deosebit, doar performanță superioare modelelor anterioare.
 
Ceea ce ne captează atenția și ne contrariază puțin sunt acele dipozitive de care nimeni nu a auzit până acum și care fac o notă cu totul discordantă. Sunt pur și simplu ieșite din tipare și îndeplinesc funcții care nu ne-am gândit niciodată că ne-a fi de folos.  
 
În fruntea acestor gadget-uri stă ”Mother”. Exact așa se numește. Este ca o mamă: îți urmărește orice mișcare sau înregistrează alte caracteristici cum ar fi temperatura. 

 

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
7. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design,Programare

CES 2014. La ce să ne așteptăm?

 

Pe 7 ianuarie va începe în Las Vegas cea mai mare și mai importantă expoziție de tehnologie din lume. Este vorba de ”Consumer Electronics Show - CES 2014” sau mai simplu ”Expoziția de electronice destinate consumatorilor”.


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
27. Decembrie 2013. Tema: Multimedia

2014. Cele mai importante trenduri în tehnologie.

 

Credeți că anul 2013 a fost unul foarte bun pentru tehnologie? 2014 și anii care vor urma vor fi și mai suprinzători pe măsură ce cuvântul ”smart” va deveni definitoriu pentru orice aparat, fie el chiar și un filtru de cafea. Butoanele au devenit demodate, iar ecranele nu mai au niciun haz dacă nu sunt puțin curbate. Ne trebuie ceva nou în permamenență, pentru că așa ne-a obișnuit tehnologia. Și tot ea ne-a învățat că tot ce e nou și inovator, e și foarte util. Vrei nu vrei, trebuie să ai smartphone și câteva aplicații, pentru a fi cât de cât în pas cu lumea.


Dar să vedem la ce ne putem aștepta în 2014.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
22. Noiembrie 2012. Tema: Recomandăm,Multimedia,Design

Ghidul culorilor în design

4 ComentariiAm luat hotărârea de a publica un ghid al celor 12 culori cheie care va fi o sursă de referință pentru designeri, programatori web și toți cei care în munca lor comunică cu alți oameni prin intermediul mediilor tipărite și digitale. 

Peste 80% din informațiile vizuale sunt legate de culoare. Prea multă culoare poate irita, prea puțină culoare poate duce la plictiseală.

O cercetare extinsă întreprinsă în Columbia Britanică a relevat că culorile influențează comporamentul nostru datorită faptului că suntem permanent înconjurați de culori și că sutem învățați să asociem fiecare culoare cu anumite valori, caracteristici şi sentimente. 


Compania de modă Benetton este cunoscută pentru faptul că întrebuințează un spectru de culori tari în campaniile sale de marketing. Mesajul „United Colors of Benetton“ spune cumpărătorilor că în gama de produse Benetton, de altfel foarte bogată în culori, fiecare poate găsi ceva pentru sine. 


În acest spirit, în acest articol sunt descrise 12 dintre cele mai des utilizate culori în design și situațiile în care trebuie să le folosiți:

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare