4. Februarie 2014. Tema: Design,Programare

Aplicație de Android care te avertizează când ești urmărit

 

Vrem nu vrem suntem urmăriți. Mai mult, suntem de acord cu acest lucru și aprobarea vine prin simpla folosire a dispozitivelor inteligente. Vorbim aici de smartphone-uri care sunt aparate cu funcții complexe, printre acestea numărându-se și cele de preluare a datelor despre utilizator, inclusiv poziția lui pe glob.

 

Acum a apărut și o soluție parțială la această problemă. Cercetătorii au venit cu o aplicație de Android care te anunță atunci când o altă aplicație de pe dispoztiv încearcă să îți determine poziția.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
30. Ianuarie 2014. Tema: Recomandăm,Design

Strawbees – construiește prototipuri din paie și carton

 

Există un site al cărui scop este de a promova proiecte neobișnuite și de mare viitor. Ideile din spatele proiectelor sunt foarte simple și multe ori par a fi doar joacă de copii, motiv pentru care ar putea rămâne doar pe hârtie. Pe lângă promovare site-ul trece și la strângerea de fonduri pentru fiecare proiect în parte. Dacă se vor exista banii necesari, se va trece la producția efectivă.

Acest site este kickstarter.com și vrea să adune cât mai multe idei venite din ”afara cutiei”.

 

Proiectul pe care vi-l voi prezenta este Strawbees. El ne arată cum din paie de plastic și puțin carton putem realiza foarte ușor proiecte de clădiri sau prototipuri de echipamente. 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
28. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

Google, Facebook și alte site-uri când erau copii.

 

Odată, la început, când internetul începuse să prindă rădăcini și în Romania, totul era mai simplu. Site-urile nu avea interfețe inteligente. Să îți faci un cont era foarte simplu. Nu se încărcau scripturi peste scripturi care putea să se blocheze oricând. Reclamele nu te agasau și nu îți mâncau toată banda necesară încărcării site-ului. Google nu încerca să îți bage pe gât ceea ce crede el că este popular și relevant.

 

Ce ar fi să ne aducem aminte de vremurile bune ale internetului în câteva imagini? 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
14. Ianuarie 2014. Tema: Design

Imprimanta 3D. Renașterea industriei și a medicinei.

 

 

 

 

Domeniul noilor tehnologii scoate pe bandă dispozitive și aplicații care promit să ne facă viața mai ușoară. Știm cu toții că nu este așa și că ele reprezintă doar o nevoie artificial indusă. Dar uneori apare și ceva revoluționar, dar a cărui importanță o sesizăm destul de târziu. În cazul de față este vorba despre imprimarea 3D.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
10. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

Dispozitivele modulare. Încă un pas spre tehnologia ECO.

 

Până acum ne-a făcut de cap cu tehnologia și cu planeta. Imediat ce se strică o mică componentă a unui dispozitiv îl aruncăm, pentru că e mai simplu și mai ieftin să cumperi unul nou. În fiecare mic aparat există substanțe extrem de poluante care nu pot fi reutilizate (sau mai bine zis nu sunt reciclate) și care ajung în natură. E cazul să ne gândim și la viitor.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
9. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

CES 2014. Realitatea Virtuală și cea Augmentată își fac loc.

 

Anul trecut au fost făcuți pași importanți spre dezvoltarea unor tehnologii pe care le vedeam doar în filmele SF. Realitatea virtuală este un cuvânt destul de cunoscut, dar abia de curând am început să vedem (doar câțiva norocoși, bineînțeles) efectiv ce înseamnă. Acest lucru a fost posibil prin dezvoltare ochelarilor inteligenți și a dipozitivelor care ne scufundă întreaga privire și auzul într-o realitate alternativă.  


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
8. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design

Smart Bed - Cum să dormiți inteligent

 

Probabil că nu vă așteptați, dar patul ”smart” există și contrar așteptărilor e destul de inteligent. El a fost dezvăluit ieri la CES 2014 și în scurt timp își așteaptă somnoroșii să îl încerce.

 

Pe numele său Sleep Number X12, patul vă va demonstra cât de bun este un somn în condiții inteligente. Prețul său pleacă de la 8000$ și este o soluție bună atunci când simplele aplicații de mobil sau alte dipozitive pentru un somn liniștit, nu dau rezultate. 

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
7. Ianuarie 2014. Tema: Multimedia,Design,Programare

CES 2014. La ce să ne așteptăm?

 

Pe 7 ianuarie va începe în Las Vegas cea mai mare și mai importantă expoziție de tehnologie din lume. Este vorba de ”Consumer Electronics Show - CES 2014” sau mai simplu ”Expoziția de electronice destinate consumatorilor”.


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
29. Aprilie 2013. Tema: Recomandăm,Design,Programare

Dreamweaver - Cum setaţi un afişaj mai întunecat al codului?

1 Comentariu

Obosiţi uneori după ore de privit un ecran alb atunci când programați sau creaţi un web site? Aţi vrea să schimbaţi culoarea mediului în care lucraţi?
Dreamweaver este unul dintre cele mai populare programe de codare şi oferă un mediu excelent, adaptat programării, însă schema default a culorilor din cod nu este întotdeauna cea mai bună, în special dacă lucraţi pe întuneric.
Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
18. Martie 2013. Tema: Design

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

1 ComentariuImaginea din stânga este manipularea fotografică digitală a unui artist olandez în vârstă de treizeci de ani. Data creației - prezent.

În imaginea din dreapta vedem mânăstirea Nilova de pe lacul Seliger, din nord-vestul Moscovei. Data fotografiei este 1910, cu 25 de ani înainte ca Kodak să ofere posibilitatea realizării fotografiilor color prin folosirea filmelor color, Kodachrome, primul produs comercial de acel tip.

Fotografia color apărută înaintea filmului color este opera fotografului rus, Prokudin-Gorskog. El a făcut o fotografie alb-negru folosind negative din plăci de sticlă, la care a adăugat filtre roșii, verzi și albastre.

Întrebarea pentru noi este: “Ce putem face pentru ca designul nostru să fie înaintea timpului nostru din punct de vedere tehnic?”

Nu neapărat un design al viitorului. Dar, un design nemaiîntâlnit până acum.

Iată cum arată fotografia originală, pe baza căreia a fost făcută metamorfoza broaștei în zebră și cum arată mânăstirea Nilova, astăzi... (Poate vă inspiră.)

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
8. Februarie 2013. Tema: Recomandăm,Design

Cele mai bune 35 de exemple de redesign al unui logo

11 Comentarii

 

Într-unul din numerele newsletter-ului nostru „Prin tehnologie către câștiguri mai mari“, am descris 3 principii referitoare la schimbarea designului unui logo existent și am dat exemple. 

Ne-am gândit că v-ar putea interesa să mai vedem câteva exemple. Multe companii cunoscute își schimbă logourile, iar practicile lor sunt cele mai bune referințe pentru designerii de logouri.


De fapt, pentru toţi designerii în general.  

Tehnologia de tipar se schimbă, iar resursele grafice de calitate sunt disponibile unui număr tot mai mare de oameni. Ca rezultat, mai multe companii obțin un logo de calitate cu o investiție financiară mai mică.

Cu alte cuvinte, cererea pentru serviciul de design de logouri există și este chiar în creștere, dar crește și numărul de oameni care se ocupă cu aceasta. De aceea, vă este necesar orice avantaj concurențial pe care îl puteți obține. 


Din punctul nostru de vedere, veți câștiga dacă veți avea mai multe cunoştințe decât concurenții dvs. În acest caz, mai multe cunoștințe despre ceea ce s-a făcut deja și despre ceea ce se face acum, adică trebuie să ştiţi care sunt tendinţele şi să aveţi idei.


Delectați-vă:

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
22. Noiembrie 2012. Tema: Recomandăm,Multimedia,Design

Ghidul culorilor în design

4 ComentariiAm luat hotărârea de a publica un ghid al celor 12 culori cheie care va fi o sursă de referință pentru designeri, programatori web și toți cei care în munca lor comunică cu alți oameni prin intermediul mediilor tipărite și digitale. 

Peste 80% din informațiile vizuale sunt legate de culoare. Prea multă culoare poate irita, prea puțină culoare poate duce la plictiseală.

O cercetare extinsă întreprinsă în Columbia Britanică a relevat că culorile influențează comporamentul nostru datorită faptului că suntem permanent înconjurați de culori și că sutem învățați să asociem fiecare culoare cu anumite valori, caracteristici şi sentimente. 


Compania de modă Benetton este cunoscută pentru faptul că întrebuințează un spectru de culori tari în campaniile sale de marketing. Mesajul „United Colors of Benetton“ spune cumpărătorilor că în gama de produse Benetton, de altfel foarte bogată în culori, fiecare poate găsi ceva pentru sine. 


În acest spirit, în acest articol sunt descrise 12 dintre cele mai des utilizate culori în design și situațiile în care trebuie să le folosiți:

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare