Tema: Carieră,Organizare personală,e-Business

5 ponturi pentru a scrie un E-mail Eficient

 

Cea mai bună metodă pentru atragerea clienților este adresarea directă. Nimic nu e mai eficient decât o informare scurtă și punctuală despre serviciile oferite. Asta face o campanie de Email marketing, duce mesajul exact la sursă, mai precis în Inbox, unde cu siguranță va fi observat. 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Motivaţie

7 pași scurți pentru a dezvolta un Brand Personal

 

Brandul personal este un concept relativ ușor de implementat și care poate deveni profitabil. Internetul îți oferă toate resursele pentru a deveni o persoană cunoscută și apreciată într-un domeniu. În ziua de azi trebuie să știi să îți faci singur reclamă, să îți promovezi singur abilitățile pentru a câștiga încredere și apreciere.  

 

 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Motivaţie

4 obstacole de depășit pentru a fi creativi

 
 

Suntem ființe creative. Suntem ființe care permanent explorează în căutare de teritorii noi ale cunoașterii. Atunci când simțim că am dat de un zid în calea dezvoltării noastre începem să ne imaginăm, să dezvoltăm soluții care deși momentan nu există, ne vor ajuta la depășiea impasului. Asta înseamnă creativitate. Să treci peste barierele personale, să creezi o lume diferită în care orice este posibil. 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Motivaţie

TOP 6 metode trăsnite de a demisiona.

 

Ești mulțumit de actualul loc de muncă? Te înțelegi bine cu toți colegii? Șefii iau în considerare ideile tale? Salariul e pe măsura muncii?

 

Dacă răspunsul este ”DA” atunci este ceva în neregulă. În caz contrar, dacă vrei să demisionezi, nu ezita să abordezi un stil original la fel cum au făcut următoarele persoane.  


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Organizare personală,Motivaţie

Metode creative: Walt Disney

 

Ne dorim să fim creativi. Este o stare umană, o abilitate cu care ne naștem și pe care trebuie să o cultivăm pentru a putea depăși anumite situații sau pentru a aduce ceva nou în viața noastră. Fiecare dintre noi este creativ, mai mult sau mai puțin. Cu toate acestea există situații în care nu ne putem gândi la nimic nou. De cele mai multe contextul sau mediul este de vină pentru tăirea elanului creativ. Metoda Walt Disney ne ajută în depășirea acestui obstacol. 


Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Motivaţie

Metode creative: Brainstorming. Cum realizăm o sesiune?

Sunt sigur că ați auzit până acum de termenul de Brainstorming. El desemnează o practică menită să ne stimuleze creativitatea și să ne ajute în rezolvarea problemelor. Este o metodă foarte bună prin care ne punem la încercare gândirea și lăsăm imaginația să zburde puțin, sperând să obținem niște idei bune care ne vor ajuta la îndeplinirea scopului. 

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Programare

PHP pentru Internet sau C# pentru aplicațiile desktop?

5 Comentarii


Unele dileme doar par a fi grave. 

Ambele limbaje, atât PHP, cât și C#, sunt căutate și dominante.

Părerea mea este că dacă, personal, unul dintre ele vă atrage mai mult decât celălalt, alegeți-l pe acela. Nu veți greși şi, în plus, veţi şti că învăţaţi limbajul în care doriți cel mai mult să lucrați. 

Pe de altă parte, dacă ambele limbaje vă atrag în aceeaşi măsură, am două propuneri:

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Recomandăm,Carieră,Organizare personală

Cum să conduceți orice proiect IT (și să obțineți prestigiu, bani și liniște sufletească)

2 Comentarii


Cu ajutorul acestor șapte cărți puteți deveni un superman.

Mai precis, un supermanager: mâna dreaptă a directorului unei companii IT sau design sau liderul unei echipe care se află la început, dar care va scutura piața din temelii.


Am făcut o mică anchetă printre colegii și profesioniștii care au în urma lor o activitate de succes în cadrul unor proiecte reale de programare, design sau administrarea rețelelor. Întrebarea mea a fost: „Cum reuşiţi să organizați munca în cadrul unui proiect, astfel ca produsul să fie livrat la timp şi să se încadreze în buget, fără greșeli?“

Am vrut să ne comparăm experiențele și am fost surprins de ceea ce am aflat. Iată ce am descoperit:

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Programare

Dilema viitorilor programatori de aplicații: VB sau C#? (Soluționată!)Unul dintre colegi a întrebat dacă este mai bine să învețe Visual Basic sau C#:

"De multă vreme mă gândeam să adresez o întrebare de specialitate legată de programare, dar care este în același timp şi o cerinţă pentru un sfat."

"Ce ar fi mai bine să învăţ: VB 11.0 sau C# 5.0 pentru programarea aplicațiilor care folosesc baze de date? În documentația Microsoft, după câte am înteles eu, scrie că VB 2008 poate face tot ceea ce face și C# 5.0. Este adevărat că versiunile anterioare de VB nu au fost atât de bune ca C#, mai ales cele mai vechi de anul VB 6.0"
 
"Mulțumesc mult și vă salut"

Dilema referitoare la alegerea dintre VB 11.0 şi C# 5.0 este foarte des întâlnită.

Cunoscutul specialist și autor de bestseller-uri despre programare, Dan Appleman, a scris chiar și o carte pe această temă: "Visual Basic.NET or C#...Which to choose?"

Iată răspunsul, pe scurt:

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare
Tema: Carieră,Administrarea reţelelor

Cine dorește să viziteze Congo? Acest administrator de rețea a plecat dejaUnul dintre studenţii noștri de la departamentul de Administrare a plecat în interes de serviciu în Congo unde, ca parte a unei echipe de dezvoltatori a întreprinderii sale, trebuie să livreze și să instaleze un sistem de încasare a taxei de drum pe podul Mobutu-Sese-Seko din portul Matadi.


Din comunicatul Institutului Mihailo Pupin: “Se așteaptă ca realizarea cu succes a acestui sistem să creeze noi oportunități de afaceri în această țară africană, legate cu prioritate de livrarea sistemelor de încasare automată a taxei de drum, deoarece acum încasarea se face manual.”

Există locuri de muncă aventuroase în domeniul administrării de rețele, dar nu le poate obține oricine.

Citiţi mai departe » Lăsaţi un comentariu sau o întrebare