Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Până în anul 2015, va fi nevoie de 7 milioane de experţi în CLOUD! Vă număraţi printre ei?

Cloud Computing


Apariţia Cloud Computing-ului a schimbat modul în care majoritatea utilizatorilor folosesc Internetul, însă şi modul în care salvează datele.
 
Datorită creşterii vitezei de broadband, nevoia de a deţine un software pe calculatorul personal sau pe site-ului companiei a devenit tot mai mică.
 
Astăzi, utilizatorii folosesc un număr tot mai mare de soluţii web în ceea ce priveşte soft-ul, iar cloud-ul permite acestor soluţii un nivel superior de accesibilitate, ceea ce este extrem de convenabil pentru utilizatorii al căror imperativ este mobilitatea şi flexibilitatea.

Ce este cloud-ul?

Termenul de cloud a existat în mediul de afaceri cu mult înaintea contextului în care îl găsim astăzi şi făcea referire la reţelele de calculatoare orientate spre serviciile de partajare a datelor şi a aplicaţiilor între mai mulţi utilizatori, întâlnite, în cele mai frecvente cazuri, în cadrul sistemelor corporative de tip închis.

Majoritatea site-urilor web şi a aplicaţiilor orientate pe servere funcţionează pe anumite calculatoare sau servere.

Diferenţa dintre cloud şi acestea constă în faptul că cloud-ul foloseşte în acelaşi timp resursele de pe mai multe calculatoare tratându-le ca pe un singur calculator virtual, unde aplicaţiile se pot folosi independent, de pe fiecare calculator sau server în parte. De fapt, calculatoarele plutesc în “norii de informaţii” şi, în acest mod, scade influenţa hardware-ului asupra funcţionării aplicaţiilor.

În ce mod schimbă cloud-ul obiceiurile unui utilizator mediu?

Trecerea utilizatorilor dintr-un mediu cu o mare dependenţă de propriul hardware într-un mediu unde acesta partajează resursele cu mulţi alţi utilizatori, s-a produs încet şi discret.
 
Fără ca măcar să-şi dea seama, o bună parte din timpul pe care utilizatorii şi-l petrec în faţa calculatorului, şi-l petrec utilizând mediile cloud.

Bineînţeles, mulţi folosesc în continuare Microsoft Office, QuickBooks sau alte programe instalate pe calculator, însă chiar şi aceste tipuri de software sunt acum disponibile în format online. Posibilitatea de a accesa fişiere şi soft-uri de pe orice locaţie fac ca această schimbare să fie foarte atractivă unui număr din ce în ce mai mare de utilizatori.

Cum influenţează cloud-ul afacerile?

Cum influenţează cloud-ul afacerile?



Noile studii ale agenţiei de cercetare a pieţei, IDC, arată că companiile din întreaga lume acceptă tot mai mult soluţiile informatice de tip cloud, iar numărul de specialişti IT care posedă competenţe pentru acest job nu este mare.

Optarea pentru cloud înseamnă mari oportunităţi pentru fiecare tânăr IT-ist aflat la începutul carierei, în special datorită perspectivei, deoarece cloud-ul este încă un domeniu insuficient cercetat, dar cu un viitor mai mult decât promiţător.

Unde puteţi învăţa programarea pentru cloud?

O referinţă excelentă pentru a învăţa cloud programming o reprezintă cursurile din cadrul departamentului de programare cu durata de un an, pe care le oferă LINK Academy.

Şcolarizarea la LINK Academy vă pregăteşte pentru lucrul la întregul proces de proiectare, creare şi implementare a unui software, începând de la analiza iniţială, planificare şi design, continuând cu codarea şi testarea şi terminând cu instalarea şi mentenanţa soft-ului acolo unde acesta va fi folosit. Şcolarizarea implică lucrul la proiecte concrete, aceasta cu scopul de a putea să creaţi propriile soluţii software.

Programa de şcolarizare din cadrul departamentului Programming cuprinde domenii, precum dezvoltarea algoritmilor, teoria limbajelor de programare, dar şi un spectru larg de instrumente, limbaje şi tehnologii (Visual Studio, Visual Studio.NET, C, C++, C#, SQL, ADO.NET, ASP.NET, PHP, Java şi altele).

De asemenea, cursantul se familiarizează cu: modelarea algoritmică, principiile orientate pe obiect, structurile de date, programarea web, bazele de date, programarea SQL, designul interfeţei aplicaţiilor, testarea şi mentenanţa soft-ului sau elementele de securitate şi protecţie a datelor şi a sistemelor de calcul. LINK Academy oferă 7 specializări în cadrul departamentului de programare, şi anume:

Toţi cei care se gândesc la viitor şi care ştiu să recunoască oportunitatea pentru o carieră sigură în IT, au la dispoziţie programul Microsoft Azure Cloud Development.

Programul Microsoft Azure Cloud Development include utilizarea practică a tehologiilor Microsoft C# şi ASP.NET, iar după introducerea în principiile tehnologiilor orientate pe obiect, urmează familiarizarea cu posibilităţile de dezvoltare a aplicaţiilor în Windows, iar apoi cu dezvoltarea aplicaţiilor pentru Web.

Cu tehnologia Azure veţi descoperi cum să scăpaţi de limitările hardware ale serverului dvs. sau ale serverului companiei al cărei angajat sunteţi.

Care sunt certificatele care vă garantează expertiza în domeniul CLOUD?

Programul Microsoft Azure Cloud Development oferă două niveluri de certificare Microsoft, care confirmă la nivel internaţional cunoştinţele şi specializarea dvs. în tehnologia Azure - Cloud.

  • MCTS - Microsoft Certified Technology Specialist:
  • .NET Framework 4, Windows Applications
  • .NET Framework 4, Server Communication Applications
  • .NET Framework 4, Data Access
  • .NET Framework 4, Web Applications
  • MCPD - Microsoft Certified Professional Developer:
  • Azure Developer 4


Posesia acestor certificate confirmă competenţele de lucru cu tehnologiile cheie, dar şi competenţele generale, necesare pentru proiectarea, crearea şi implementarea aplicaţiilor cu succes prin folosirea tehnologiilor ASP.NET. Veţi dobândi cunoştinţele necesare pentru a putea crea singuri aplicaţii şi servicii cloud.

Cât de utilizat este cloud-ul în activitatea companiilor de succes?

Conform cercetării menţionate mai devreme şi realizată de agenţia IDC pe eşantioane de directori şi manageri responsabili cu angajarea de personal, peste 600 de companii au decis să-şi “mute” afacerile în cloud.

Mai mult de 50% dintre cei anchetaţi spun că soluţiile cloud se află la un nivel “ridicat” sau “foarte ridicat” pe lista de priorităţi IT ale companiei lor.

67% dintre respondenţi intenţionează să folosească sau folosesc deja soluţiile cloud, ceea ce este un indicator important al procesului de utilizare masivă ale acestora.

Cât de căutate sunt competenţele referitoare la cloud în rândul angajaţilor?

Competenţele legate de cloud oferă mari oportunităţi de dezvoltare în sfera IT pentru angajaţii din întreaga lume. Cererea anuală faţă de joburile din acest domeniu prognozează o creştere de până la 26% până în anul 2015, iar dacă facem o comparaţie între acest an şi anul trecut, cererea pentru astfel de cunoştinţe a crescut cu incredibilul procent de 92%.
 IT Cloud Skills Gap



Numărul de 1.7 milioane de locuri de muncă în IT libere, legate de cloud, nu poate fi completat prin oferta existentă a angajaţilor. Până în anul 2015, numărul de locuri de muncă disponibile va ajunge la cifra de 7 milioane.

De ce este cererea pentru joburile în domeniul cloud mai mare decât oferta forţei de muncă?

În primul rând, deoarece managerii responsabili de angajare nu găsesc specialişti IT calificaţi pentru cloud. Conform cercetărilor, 57 la sută din managerii anchetaţi au grijă de cunoştinţele actualilor angajaţi şi recunosc faptul că posesia competenţelor cloud reprezintă un mare plus în momentul recrutării de personal.

Cele trei motive de bază din cauza cărora rămân neocupate locurile de muncă legate de cloud sunt:

  • lipsa de instruire adecvată
  • lipsa de experienţă
  • lipsa de certificate relevate

  • 05.09.2013 15:58

Comentariu

Avatarul utilizatorului: inginer

inginer

Cloud a devenit foarte popular insa sunt multi care nu doresc sa se atinga de acest serviciu. Oricum, este un lucru de viitor si cum spune spune si mai sus va fi nevoie de un numar mare de specialisti. Asa ca puneti-va pe invatat ce trebuie ca nu aveti de pierdut.

Avatarul utilizatorului: Ene stefania

Ene stefania

Cam cati bani trebue sa platim pe an?