Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Planul personal pe 2014. Să nu uiți de...

 
 Ceas


Anul acesta este pe final. Când o fi trecut, nu se știe. De abia scăpasem de hainele groase și iată că am intrat din nou în iarna care anunță schimbarea anului. Primul gând care vine cu noutatea este cel de mai bine. Planurile pentru 2014 ar trebui puse pe hârtie. Ce n-am făcut anul acesta și vom face la anul, ce n-a mers și vom încerca din nou, ce ne propunem pentru progresul nostru de pe toate planurile, ar trebui să fie reperele în jurul cărora planul se va contura.

Nu intrați în noul an fără a ști exact către ceea ce mergeți. Chiar dacă lucrurile se vor schimba pe parcurs, o simplă prioritizare poate fi de mare ajutor. Primul pas spre a îndeplini ceva este să conștientizați acel lucru. Pe urmă universul vă poate ajuta.

Viața oricăruia dintre noi se conturează în jurul a patru aspecte, cel puțin în general vorbind. Vă voi enumera mai jos aceste 4 jaloane pe baza cărora să vă constituiți planul.

 

1.Sănătatea.

Fără sănătate nu putem face nimic. Organismul trebuie să funcționeze normal și pentru acest lucru trebuie să îl ajutăm. În trecut poate nu aveați timp de mișcare, de ieșit în aer liber, dar acum trebuie să vă faceți. Un organism sănătos este unul care se mișcă și respiră în natură. Chiar dacă vă place să stați la calculator, într-o clădire cu sistem de climatizare, țineți minte că nu o să vă ajute prea mult la sănătate. Bicicleta, rolele sau o simplă alergare prin parc va contribui la sănătatea fizică. Nici cea mentală nu trebuie neglijată. Stresul se combate prin efectuarea unor activități relaxante: cititul, scrisul, integrame, jocuri de memorie, întâlniri cu prietenii sau orice altceva vă aduce plăcere.

 

2.Familia.

Familia NU trebuie neglijată. Chiar dacă anul acesta a fost unul foarte încărcat, în următorul va trebui să îți faci timp. Familia este centrul existenței noastre. Acolo este adevărata casă, unde este familia. A fi înconjurat de persoane dragi este primul pas către succes și către împlinire. Familia nu trebuie neglijată pentru că de acolo, majoritatea oamenilor extrag forța necesară pentru a merge mai departe și a face lucruri și fapte bune. Familia ne susține întotdeauna în tot ceea ce facem (sunt și excepții, destul de multe) și aprobarea primită ne oferă mai multă siguranță. Refugiul în cadrul familiei ne oferă o doză de încredere.

 

3.Serviciul.

Primul aspect ce trebuie luat în considerare, atunci când e vorba de muncă, este progresul. Totul spre mai sus: salariu mai mare, avansare, condiții mai bune de muncă. Poate anul acesta doar te-ai acomodat la actualul loc, atunci e timpul să vrei mai mult. Sau poate nu îți mai place unde lucrezi? Fă-ți un plan care să te ducă spre locul de muncă de visat. Învață sau câștigă experiență care te va recomanda pentru acel servici. Nu ai unde să lucrezi pentru a câștiga experiență? Atunci începe să faci lucruri pe cont propriu. Soluții există doar să ai un plan de acțiune.

 

4.Pasiunile/Hobby-urile.

Acestea te pot ajuta mai mult decât crezi. Dacă nu ai un hobby, atunci e cazul să îți găsești ceva. Dacă îl ai deja, atunci ocupă-te mai mult de el. Hobby-urile reprezintă ieșirea din rutină, relaxare și încărcarea cu energie pozitivă. Dacă performezi, el se poate transforma oricând în locul de muncă mult visat. Gândiți-vă că un hobby vă poate ajuta la progresul pe plan spiritual și nu numai. Este o metodă foarte bună pentru eliminarea stresului de zi cu zi. Indiferent care este pasiunea, aveți grijă de ea pentru că vă poate ajuta mult în carieră și la păstrarea unei stări mentale bune.

Dacă vă gândiţi la schimbarea carierei şi asimilarea unor noi competenţe şi cunoştinţe, cursul de autocad, cursul de design interior, cursurile de ccna, cursurile de javascript, cursul de 3ds max, cursuri de pr, cursul de adobe illustrator  sunt doar câteva din cursurile pe care le puteţi parcurge în cadrul programelor noastre.  

La LINK Academy puteţi alege programul educaţional care vă va asigura cunoştinţe şi competenţe IT corespunzătoare şi vă va ajuta să vă angajaţi mai uşor. Avantajul suplimentar oferit de LINK Academy este şcolarizarea online, indiferent dacă vă aflaţi în Bucureşti, Iaşi, BraşovTimişoara sau oricare alt loc din România.

Articol de Oprescu Gabriel.

  • 31.12.2013 12:01

Comentariu