Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Pigeon update de la Google. La ce să ne așteptăm?

porumbel
 

Google a lansat pe 24 iulie un nou update denumit (nu de către Google, ci de oamenii de SEO) Pigeon. Acestă actualizare vizează căutările locale. Până acum au fost afectate doar căutările în limba engleză din America.   

Deși nu s-a făcut mare vâlvă pe tema actualizării, s-au înregistrat schimbări majore în rezultatele căutărilor. În curând ar putea ajunge și la noi, de accea ar fi bine să fiți informați asupra modificărilor pe care le introduce, în cazul în care aveți în administrare un site sau vă ocupați de SEO.

Trebuie să știți că o căutare pe Google de la noi e ceva mai diferită de o căutare din America.

A. Prima modificare observată este că doar un număr redus de căutări mai afișează sugestii asupra unor locuri din orașul respectiv. Un exemplu în acest sens este ”pizza București” care afișează o casetă cu localuri recomandate. Alte căutări de acest fel nu vor mai arăta caseta cu sugestii.

 

afișarea pentru pizza din București in motorul de căutare

 

Acest lucru se poate traduce prin scăderea traficului de vreme ce site-ul unei locații nu mai apare la sugestii. Iar dacă mai are și o poziție nu foarte bună în căutările organice, atunci traficul va scădea foarte mult

B. Noul algoritm de căutări locale va fi influențat foarte mult de indicatorii site-ului referitori la popularitate, autoritate și relevanță. Altfel spus, site-urile mai bine cotate de Google vor apărea mai sus în căutarile locale. Dacă ai un site cu indicatori SEO mai slabi atunci ar fi bine să treci la treabă și să mai câștigi puțină încredere de la Google. Aveți grijă la link-uri și conținut.

C. Se pare că site-urile directoare locale au început să se claseze tot mai bine. În această categorie intră Yelp, TripAdvisor, Yellowpages și altele (pentru America). De aceea ar fi bine să vă concentrați puțin activitatea pe directoarele locale de la noi. Vedeți care sunt cele mai bune directoare de locații și alocați-vă niște timp pentru a introduce acolo date afacerii voastre. Ca exemplu vă pot să oferi: Getlocal.ro, Urbo.ro, SapteSeri.ro, Metropotam.ro.

Problema este că site-urile directoare locale din România sunt foarte slab cotate. De exemplu pentru ”pizza București” nu apare niciun rezultat de la site-urile mai sus menționat în care există un director cu localuri de pizza. Chiar și așa tot este bine să introduceți afacerea în directoarele locale, pentru simplu fapt că mai câștigați un link care vă poate ajuta să treceți peste concurență.

Dacă doriţi să învăţaţi mai multe despre acest domeniu, cursurile de seo vă vor prezenta principalii parametri de optimizare a site-urilor, ca să vă pregătiţi în acest domeniu şi cu schimbările care se petrec permanent și care pot influenţa clasificarea voastră.

Beneficiaţi şi voi de avantajele studiului la distanţă şi urmăriţi lecțiile indiferent dacă vă aflaţi în Bucureşti, Braşov, Galaţi, Timişoara, deoarece posibilitatea studiului online este asigurată în fiecare oraş din România.

Articol de Oprescu Gabriel.

  • 30.07.2014 11:23

Comentariu