Tema: Carieră,Programare

PHP pentru Internet sau C# pentru aplicațiile desktop?

5 Comentarii


Unele dileme doar par a fi grave. 

Ambele limbaje, atât PHP, cât și C#, sunt căutate și dominante.

Părerea mea este că dacă, personal, unul dintre ele vă atrage mai mult decât celălalt, alegeți-l pe acela. Nu veți greși şi, în plus, veţi şti că învăţaţi limbajul în care doriți cel mai mult să lucrați. 

Pe de altă parte, dacă ambele limbaje vă atrag în aceeaşi măsură, am două propuneri:

Alegeţi C# dacă sunteţi pregătiţi să investiţi timp şi efort maxim. Alegeţi PHP dacă vreţi să învăţaţi cu mai puţină trudă un limbaj de programare foarte solicitat pentru dezvoltarea site-urilor şi a aplicaţiilor web.

Sunt de părere că programatorii C# sunt mai "tari" decât programatorii PHP, în ceea ce priveşte înţelegerea şi utilizarea abilităţilor de programare, doarece C# are o aplicare mult mai vastă decât PHP. De asemenea, dacă învăţaţi C#, veţi învăţa cu uşurinţă să lucraţi şi în mediul ASP.NET pentru programarea site-urilor web. C# şi ASP.NET sunt tehnologii Microsoft şi de aceea sunt compatibile, iar ASP.NET este principala alternativă a PHP-ului pentru web.

De asemenea, un specialist în C# poate deveni mai uşor un expert în PHP decât invers.

Toate acestea nu diminuează, însă, valoarea PHP-ului.

PHP-ul este mult mai accesibil, mai uşor de aplicat şi are un mediu de lucru gratuit. Majoritatea programatorilor PHP nu sunt suficient de buni, ceea ce înseamnă că un adevărat expert în PHP este mai greu de găsit. De aceea, adevăraţii profesionişti în PHP au la dispoziţie o gamă mult mai variată de joburi excelente.

Deşi studiul limbajului PHP este mai puţin solicitant decât în cazul limbajului C#, să ajungi un specialist de top nu este uşor.

În ambele cazuri vă aşteaptă ore interesante de butonat pe tastatură.
Publicat: 2. Martie 2013.      » Trimiteţi unui prieten

Comentarii Pentru PHP pentru Internet sau C# pentru aplicațiile desktop?

BANU CLAUDIU
7. Iunie 2013.
2:47 pm
Buna ziua, Cum pot invata PHP. Ce anume trebuie sa instalez, si de unde pot lua, pentru a putea invata si a lucra in PHP. Multumesc.
Alin Anghelache
7. Iunie 2013.
8:29 pm
Cauta pe net xampp. Are si php, si MySQL, si Apache
Cristian Dumitriu
11. Iunie 2013.
7:53 am
Chiar nu intelegeam de ce desi programez php mi-a recomandat seful meu sa invat si C#. Foarte bune articolele. Claudiu daca vrei sa inveti php te pot ajuta. Am facut impreuna design aici la ITacademy.
ADAMACHE EDUARD
10. Noiembrie 2013.
10:28 am
BUNA ZIUA AS PUTEA SA STIU CAT COSTA CURSURI DE SPECIALIZARE IT ? CATE LUNI DUREAZA ?? SE POATE FACE SI ONLINE???DE ACASA ??
Alexandru Dumitru
26. Noiembrie 2013.
10:53 am
Cristian Dumitriu as vrea eu sa invat php daca poti sa ma ajuti te rog frumos. Mail meu john90ro@yahoo.com

Lăsaţi un comentariu sau o întrebare

Norme pentru lăsarea unui comentariu: Dorim ca discuţia să fie relaxată. Nu avem intenţia de a ne implica, însă comentariile în afara contextului, nepoliticoase sau ofensatoare pot fi şterse. Vă rugăm să vă semnaţi cu numele personal sau cu iniţiale, şi nu cu numele firmei. Bucuraţi-vă şi vă mulţumim pentru contribuţia la această discuţie.

Nume (obligatoriu)
E-mail (nu va fi publicat) (obligatoriu)
Comentariu:

Pentru protecţie împotriva spam-ului, vă rugăm să introduceţi textul pe care îl vedeţi în imaginea de mai jos (utilizează numerele):