Tema: Design

Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

1 ComentariuImaginea din stânga este manipularea fotografică digitală a unui artist olandez în vârstă de treizeci de ani. Data creației - prezent.

În imaginea din dreapta vedem mânăstirea Nilova de pe lacul Seliger, din nord-vestul Moscovei. Data fotografiei este 1910, cu 25 de ani înainte ca Kodak să ofere posibilitatea realizării fotografiilor color prin folosirea filmelor color, Kodachrome, primul produs comercial de acel tip.

Fotografia color apărută înaintea filmului color este opera fotografului rus, Prokudin-Gorskog. El a făcut o fotografie alb-negru folosind negative din plăci de sticlă, la care a adăugat filtre roșii, verzi și albastre.

Întrebarea pentru noi este: “Ce putem face pentru ca designul nostru să fie înaintea timpului nostru din punct de vedere tehnic?”

Nu neapărat un design al viitorului. Dar, un design nemaiîntâlnit până acum.

Iată cum arată fotografia originală, pe baza căreia a fost făcută metamorfoza broaștei în zebră și cum arată mânăstirea Nilova, astăzi... (Poate vă inspiră.)Tehnologii bune pentru design sunt astăzi accesibile unui număr tot mai mare de oameni. Cu toate acestea, foarte puţini sunt aceia care ştiu să le folosească într-un mod cu adevărat inovator. Fotograful care a trăit în secolul trecut şi artistul din prezent, care lucrează în Photoshop, fac parte din acelaşi grup de persoane.

În plină ascensiune creativă

Priviţi aceleaşi imagini într-o rezoluţie mai mare. Metamorfoza zebrei:Fotografie color din 1910:

Publicat: 18. Martie 2013.      » Trimiteţi unui prieten

Comentarii Pentru Cum să fii original: Design înaintea timpului nostru

Adi
8. Iunie 2013.
6:36 am
Super broasca :) Se pot face multe minuni in Photoshop...

Lăsaţi un comentariu sau o întrebare

Norme pentru lăsarea unui comentariu: Dorim ca discuţia să fie relaxată. Nu avem intenţia de a ne implica, însă comentariile în afara contextului, nepoliticoase sau ofensatoare pot fi şterse. Vă rugăm să vă semnaţi cu numele personal sau cu iniţiale, şi nu cu numele firmei. Bucuraţi-vă şi vă mulţumim pentru contribuţia la această discuţie.

Nume (obligatoriu)
E-mail (nu va fi publicat) (obligatoriu)
Comentariu:

Pentru protecţie împotriva spam-ului, vă rugăm să introduceţi textul pe care îl vedeţi în imaginea de mai jos (utilizează numerele):