Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

IFA 2014 - Ce ne-a pregătit tehnologia?

IFA 2014
 

Între 5 și 10 Septembrie va avea loc la Berlin cea mai mare expoziție de electronice destinate consumatorilor din Europa, denumită IFA 2014. E un fel de CES, dar mai mic, unde nu vor întârzia să apară nenumărate surprize tehnologice. 

Printre numele mari prezente la expoziție se numără Sony, Microsoft, Asus, Huawei și mulți alții de care nu am auzit, dar care vor veni cu dispozitive menite să ne ofere o idee asupra viitorului și asupra limitelor actuale ale tehnologiei.

 

De ce e importantă expoziția?

În primul rând pentru că este o rampă de lansare pentru firme care oferă tehnologie de mare utilitate, dar care nu pot beneficia de o promovare corespunzătoare. Aici mai toată lumea este în centrul atenției și niciun gadget nu poate scăpa ochilor presei sau ai vizitatorilor.

În al doilea rând pentru că vor fi prezentate oficial dispozitive pe care așteptam de ceva vreme să punem mâna. Și aici mă refer în special la smartphone-uri și tablete, pentru că ele sunt vedetele și cele fără de care în acest moment ”viața nu mai are sens și se dovedește a fi și mult mai grea”.

Și ca exemplu de gadgeturi mult așteptate vă ofer Samsung Galaxy Note 4 și mai cu seamă Note Edge care vine cu un ecran ce se curbează pe margini. Nu că ar fi o mare realizare, dar arată destul de bine și mai mult, e ceva nou și original.

 

IFA 2014
 

O altă găselniță este ecranul rotund de smartchwatch inventat de LG. Nu știam că este atât de greu să faci un display rotund, dar dacă ne gândim că toate celelalte smartchwatch-uri au ecrane dreptunghiulare, înseamnă că într-adevăr era o problemă cu forma circulară. Mă gândeam că e doar o chestie de design că nimeni nu adoptă forma circulară.

 

LG

 

La ce să ne așteptăm?

IFA 2014 va începe azi și deja sunt o grămadă de zvonuri despre cine și ce va lansa. Un zvon de ultim moment spune că Samsung va lansa Gear Glass, un rival de temut pentru Google Glass. Chiar și Oculus Rift se aude că vine cu un accesoriu numit Gear TV care vor funcționa alături de ochelarii cu realitatea virtuală.

Se aude că Microsoft va lansa Nokia Lumia 730 și Nokia Lumia 830 care se vor putea încărca Wireless.

Cert este că, pe lângă smartphone-urile și tabletele care devin tot mai performate și care nu mai sunt o surpriză pentru că ele nu fac decât să urmeze trendul tehnologiei, vor exista și ciudățenii care la un moment dat s-ar putea dovedi foarte utile în viața de zi cu zi.

Vă invităm pe pagina noastră de Facebook pentru a vedea poze și update-uri cu cele mai importante apariții de la IFA 2014. https://www.facebook.com/LINKAcademyRomania

  • 05.09.2014 10:19

Comentariu