Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Dreamweaver - Cum setaţi un afişaj mai întunecat al codului?

Cum setaţi un afişaj mai întunecat al codului?

Obosiţi uneori după ore de privit un ecran alb atunci când programați sau creaţi un web site? Aţi vrea să schimbaţi culoarea mediului în care lucraţi?
Dreamweaver este unul dintre cele mai populare programe de codare şi oferă un mediu excelent, adaptat programării, însă schema default a culorilor din cod nu este întotdeauna cea mai bună, în special dacă lucraţi pe întuneric.
Schema de culori default se poate schimba dacă din meniul principal alegeţi Edit, apoi Preferences, iar apoi în meniul lateral, alegeţi opţiunea Code Coloring:
Edit - Preferences - Code Coloring.

adobe dreamweaver

Apoi, pentru fiecare limbaj de programare, setaţi culoarea pentru fiecare tip de tag în parte. Acest lucru nu este deloc simplu, deoarece culorile trebuie adaptate pentru multe limbaje şi multe tag-uri din cadrul lor. Din fericire, există un mod mult mai simplu!

Pentru a schimba schema de culori a codurilor, respectați indicaţiile pe care le vom enumera mai jos (Acest mod funcţionează în toate versiunile programului Dreamweaver, începând cu CS3 și terminând cu ultima versiune, CS6).

Indicaţii:

  1. Închideţi Dreamweaver.
    Trebuie să faceţi acest lucru, deoarece vom schimba fişierul pe care îl foloseşte Dreamweaver în lucru.

  2. Deschideţi My Computer, apoi în câmpul de adrese tastaţi:
    - pentru Windows XP
    C:Documents and Settings%username%Application DataAdobe%DreamwaverVersion%ConfigurationCodeColoring

    - pentru Windows Vista
    C:Users%username%Application DataAdobe%DreamwaverVersion%ConfigurationCodeColoring

    - pentru Windows 7
    C:Users%username%AppDataRoamingAdobe%DreamwaverVersion%en_USConfigurationCodeColoring


    NOTĂ:
    • %username% este numele user-ului calculatorului dumneavoastră. Dacă nu sunteţi siguri care este user-ul calculatorului dumneavoastră, puteţi verifica acest lucru mergând în Control Panel, apoi alegând opţiunea User Accounts (Control Panel - User Accounts).
    • %DreamwaverVersion% - este versiunea Dreamweaver instalată pe calculatorul dumneavoastră.
    Exemplu CodeColoring
  3. În acest folder veţi găsi fişierul Colors.xml.
    Modificaţi denumirea fişierului Colors.xml în altceva, de exemplu, în Colors2.xml (acesta va fi fişierul pe care îl veţi folosi dacă vreodată veţi dori să reveniţi la vechea schemă default a culorilor codului, adică dacă nu o să vă placă noul aspect).

  4. Descărcaţi şi extrageţi fişierul .zip cu un clic pe butonul aflat dedesubt.
  5. Fişierul extras copiaţi-l pe locaţia pe care am menţionat-o în aliniatul nr.2. În cazul nostru:

    C:UsersITAcademyAppDataRoamingAdobeDreamwawerCS5.5en_USConfigurationCodeColoring
  6. Porniţi Dreamweaver, iar din meniul principal selectaţi Edit -> Preferences -> Code Colouring schimbaţi default background colour la #001 apoi daţi clic pe OK.
    Edit - 
Preferences - Code Colouring

Aţi terminat!
Deschideţi orice fişier şi treceţi în afişajul codului pentru a vedea noua schemă de culori. Combinaţi-o cu fonturi adecvate pentru programare, precum Droid Sans Mono sau Envy Code R.

Nu vă place noua schemă de culori! Reveniţi la cea obişnuită!
Dacă noua schemă de culori nu vă place, puteţi reveni la cea veche fără probleme. Pur şi simplu, închideţi Dreamweaver, ştergeţi fişierul Colors.xml, apoi fişierului Colors2.xml schimbați-i din nou denumirea în Colors.xml. Nu uitaţi să reconfiguraţi background color la #FFF în setări (cum am explicat în aliniatul nr. 6).

  • 29.04.2013 11:58

Comentariu