Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CES 2016 - Roboți umanoizi asistenți personali + 2 chestii inutile

Roboți umanoizi

Ceea ce am putut observa până acum la CES 2016 este că se insistă pe jucării și gadgeturi educative. Partea de entertainment și multimedia a trecut puțin pe locul 2. Oamenii au devenit mai practici și au nevoie tehnologie care să le ușureze munca și viața în general.

Roboții asistenți personali, fie ei umanoizi sau luând forma animalelor de companie, în continuare fac vâlvă deoarece încorporează inteligență artificială tot mai avansată. Ei pot purta conversații și pot controla obiecte inteligente din casă, cum ar fi încălzirea sau iluminarea. Cred că este visul omului să aibă lângă el un robot care să se ocupe de toate treburile care nu îi plac. Ideea de a da comenzi ”cuiva” care nu se plânge și care este gata să te ajute, este foarte tentantă.

Dar înainte înainte să trecem la chestii inteligente, vreau să vă arăt două dispozitive care se încadreazează la grupa de inutilități.


RippleMaker

Tehnologia imprimantelor 3D a regresat puțin o dată cu inventarea imprimantei de cafea. Nu face cafeaua mai repede sau mai bună, ci doar o decorează. Nu știu cât de multă ajută la experiența cafelei, dar când o vezi decorată parcă nici nu-ți vine să o mai bei. Aparatul se conectează la smartphone și vine cu o serie de tipare presastabilite. Dar acceptă și poze și dacă până acum figura ta nu a apărut până acum pe o cafea e momentul să îți faciloc în buget și pentru această imprimantă. Nu costă decât 900$.


iFit NordicTrack Escape Treadmill


Deși impresionantă ca design, iFit NordicTrack Escape Treadmill nu este decât o bandă de alergare care îți pune în față un ecran OLED de 60 inch. Bine, că nu doar atât. Ecanul curbat 4K este întors vertical pentru a oferi impresia de spațiu pe verticală. Ce e drept e frumos să alergi în casă și persajul să se schimbe pe măsură ce fictiv te deplasezi. Banda este în concordanță cu imaginea și se poate înclina stânga-dreapta pentru a imita denivelările de teren. Ecran și banda vin la pachet cu destinații de alergare prestabilite, dar se poate conecta și la Google Street View.


iFit NordicTrack Escape Treadmill

iFit NordicTrack Escape Treadmill


Dar să trecem la lucruri mai serioase.


Jimu Robot


Copiii au nevoie de jocuri și jucării care să le pună imaginația le încercare și să le dezvolte creativitatea. Cum majoritatea jucăriilor sunt de unică folosință, deoarece devin plictisitoare din moment ce sunt cumpărate, cei de la UBTech s-au gândit la ceva mai complicat și antrenant. Este vorba de Jimu Robot, o colecție de piese care pot fi asamblate sub formă de girafă, elefant sau alte animale. Chestia interesantă este că robotul final poate fi controlat printr-o aplicație pe Android sau IOS. Vedeți voi, creatorii robotului s-au gândit bine să facă ceva care poate fi asamblat și modificat. Problema vine de la aplicație. Ea pune un copil să se joace cu smartphonul, ceea ce după mine este o treabă neglijentă.


Jimu Robot


Alpha 2

Tot de la UBTech vine și Alpha 2. Un robot umanoid căruia îi place să facă echilibristică și poate fi un partener de nădejde pentru exercițiile de Yoga. Are în jur de 40 cm înălțime. Poate fi controlat prin comandă vocală sau prin intermediul unei aplicații. Se poate conecta la electrocasnicele inteligente și poate schimba lumina su temperatura în casă. Este capabil să recunoască fața posesorului și poate face poze. Pentru doar 1300$, din martie puteți avea un asistent personal robotizat.


Intel Segway

Intel împreună cu Xiaomi s-au gândit că un asistent personal robotizat ar fi prea banal. Ce frumos ar fi să ai un robot care să te și plimbe dintr-un loc în altul. Zis și făcut. După ce termini plimbarea robotul trece în modul de asistent personal. În locul feței el are un ecran capabil să pună diverse figuri. Robotul este dotat cu Intel RealSense, și astfel el are o percepție a spațiului apropiată de cea umană. De la jumătatea acestui an este de așteptat să apară o versiune pentru dezvoltatori.


Articol de Oprescu Gabriel

  • 07.01.2016 11:39

Comentariu