Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CES 2016 - BMW i8 renunță la oglinzile laterale

BMW i8

Ca orice mare producător de mașini și BMW are propria serie de mașini hibrid și electrice. Vorbim aici de modelul BMW i8 care aduce la un loc un motor electric cu o autonomie de 37 km și un motor pe benzină care consumă 2.1 L/100km. Dar ”găselnița” mare este că BMW s-a gândit să elimine oglinzile laterale clasice și să contribuie la aspectul SF al mașinii cu un set de camere video.

Dacă mă întrebați pe mine, nu mi se pare atât de deosebit. Ținând cont că majoritatea persoanelor poartă în buzunar o banală cameră video HD atașată la smartphone, nu văd de de ce producătorii de mașini nu au venit până acum cu această inovație. 

Să vedem care este beneficiul înlocuirii oglinzilor cu camere video. În primul rând camerele video sunt mult mai mici decât oglinzile și acest lucru poate contribui la o aerodinamică superioară a mașinii. Camerele video pot avea diferite forme destinate să taie aerul mai ușor.

Se știe că oglinzile clasice au puncte moarte. Ei bine, camerele video acoperă un unghi mai mare și conferă o imagine panoramică a lateralului mașinii. Vehiculele care vin din spate sunt mult mai ușor de observat. În plus, ele sunt dotate cu senzori care avertizează șoferul că are în lateral altă mașină sau că urmează să fie depășit.

BMW i8

De câte ori nu ați avut iarna probleme cu oglinzile înghețate? Camerele au obiective mici și sunt ușor de curățat, mai cu seamă că au sistem de încălzire. Dar să nu uităm de geamul din spate care se degheață greu și care face inutilă oglinda retrovizoare. BMW s-a gândit și la acest lucru și în spatele mașinii a montat alte două camere inteligente care ajută la parcare.

Tote cele 4 camere video ( 2 laterale și 2 din spate) afișează imaginea pe oblinda retovizoare. Un alt mare avantaj deoarece nu mai trebuie să întorci capul la 180 de grade pentru a te asigura din toate părțile. 

Una peste alta, camerele video sunt mai utile decât oglinzile. Întrebarea este de ce nu s-au introdus până acum? Tehnologia există de multă vreme și este accesibilă ca preț. 

Dacă urmăriţi ultimele progrese tehnologice, cu siguranţă sunteţi la curent şi cu temele actuale din lumea IT. La LINK Academy puteţi parcurge unele cursuri (cursuri cisco, curs seo, cursuri linux, curs c) şi să vă asiguraţi că urmăriţi ultimele evenimente din domeniul IT.


Articol de Oprescu Gabriel

  • 06.01.2016 10:22

Comentariu