Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CES 2016 – Televizorul pliabil, transparent sau cu 2 fețe

Televizorul pliabil


Spuneam că nu voi scrie de televizoare, dar nu mă pot abține când văd cu ce minuni a venit LG la CES. Mai pe scurt, LG a scos artileria grea și a arătat progresele semnificative făcute în domeniul materialelor din care sunt făcute ecranele și în domeniul clarității și rezoluției, pe care ochiul uman deja nu le mai sesizează.

Să începem cu televizoarele concave sau convexe. Orice perete ai acasă, de orice formă, LG are un televizor pentru el. Vrei să vezi după colț? Nicio problemă. Ecranul concav rezolvă situația. Vrei o experiență în care să îți scufunzi privirea într-o imagine panoramică de 180 grade? Ecranul concav cu o curbură apropiată de un semicerc este soluția.


UHC Concave

UHC Convex

Doar așa de bravadă, LG a prezentat G6, un televizor OLED incredibil de subțire. LG este singura companie care produce ecrane OLED. Această tehnologie poate oferi cea mai reală imagine datorită contrastului puternic și celui mai intens negru care poate fi redat pe fundal. Televizorul super subțire are o diagonală de 65 sau 77 inch și arată ca și cum imaginea e redată pe un geam. Dealtfel el se mai numește ”Imagine pe sticlă” sau ”Ecran tapet”. Grosimea de 2.5 milimetri îl face să fie mai subțire decât orice smartphone.

OLED

LG

Să trecem la un ecran și mai subțire și de data aceasta pliabil. Chiar dacă oamenii de la LG au făcut demonstrații, ecranul pliabil încă aparține unui viitor îndepărtat. Cel mai interesant lucru este că a fost prezentat ca un prototip de care te poți atinge și nu ca o tehnologie în spatele unui perete de sticlă. Acest lucru ne spune că ecranul pliabil este realizabil.



Mai știți filmul Minority Report cu acele ecrane tactile și transparente unde Tom Cruise găsea viitori infractori? Ei bine, LG l-a transformat în realitate. Tranparența oferă o puternică impresie de imagine 3D și aceasta combinată cu felurite fundaluri poate transforma fantezia în realitate și genera un adevărat spectacol.

FHD Transparent

Să ajungem la ultima invenția în materie de entertainment de la LG. Un televizor vălurit, cu două curburi care pe deasupra are și două fețe. Ce vrei mai mult? Dacă ai un apartament imens, pui în mijloc un astfel de televizor și toată lumea va fi mulțumită. Filme, prezentări, jocuri. Se pretează la orice.

commercial

Oficial, niciunul dintre televizoare nu s-a anunțat că va apărea pe piață, dar de vreme ce le-am văzut aici, nu ne rămâne decât să sperăm.


Articol de Oprescu Gabriel.

  • 08.01.2016 10:22

Comentariu