Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

CES 2015 - Ziua a treia. Tehnologie avansată

CES 2015


Încă mai aștept un dispozitiv interesant la CES 2015. Parcă viitorul bate pasul pe loc anul acesta. Poate e benefic pe de-o parte să învățăm să utilizăm la maxim resursele tehnologice și de calcul de care dispunem momentan. Până la urmă ce atâta memorie și mulți GHz în procesor, dacă doar facem poze și le punem pe Facebook. Oamenii au fost pe lună utilizând doar o fracțiune din puterea de calcul pe care acum o purtăm obișnuit în buzunar.

Revenind la subiect, să vedem cu ce tehnologii ne putem lăuda în a treia zi a celui mai mare show de electronice destinate consumatorilor, CES 2015.


Devialet Phantom

Devialet Phantom

Devialet Phantom

Dacă e ceva care să mă impresioneze, acelea sunt sistemele audio. Niciodată parcă nu e de ajuns calitatea și profunzimea sunetului. Cred că pofta de sunet bun vine ca urmare a industriei muzicale din România, care a ajuns de râs. Și acum dau vina pe boxe, nu pe așa-zisul artist.
Devialet se laudă cu cele mai bun sistem de sunet din lume. Se spune că suntetul are distorsiune zero și că nu există zgomot de fundat. Pentru cei 3000W grupați într-o carcasă futuristă, prețul începe de la 1690 euro.
Deavilet a introdus un termen nou, numit sistem de sunet imploziv. Cumva sunet e generat spre interior și explodează într-o armonie profundă.  


Volkswagen Golf R Touch

Volkswagen Golf R Touch

Volkswagen Golf R Touch

Așa cum era de așteptat, tehnologia tactilă e din ce în ce mai utilizată în industria automobilelor. Simbioza dintre auto și tactil încă nu este foarte bine pusă la punct, deoarece astfel de mașini sunt trecute la concept. Volkswagen s-a gândit să meargă puțin mai departe și să ne arate un Golf care știe să interpreteze gesturile șoferului. Toate butoanele de pe bord au fost înlocuite cu panouri inteligente. E de ajuns doar să întânzi mâna spre bord și luminile se aprind. Grafica 3D este impresionantă și ai posibilitatea de schimba tema culorilor.
Pentru a păstra impresia că tu controlezi mașina, panourile touch vibrează la atingere.
Cu toate aceste gadgeturi la volan, e greu să fii atent la drum.
O singură întrebare aș avea. Cum funcționează bricheta? Probabil are un panou cu vitroceramică.


Quell

Quell

Pentru distracție am văzut tot felul de gadgeturi. Să ne ocupăm puțin și de sănătate. Quell este un dispozitiv care îți ia durerea cu mâna (creatorii așa se laudă). Funcționează pe baza tehnologiei numită Stimulare Electrică Transcutanată a Nervilor. În mai puțin de 15 minute Quell reușește să domolească durerile cronice asociate cu răni la genunchi, sciatică, febră musculară, reumatism și altele. Quell eliberează și niște opioide care ajută la durere și care nu provoacă dependență. Efectul este diferit de la persoană la persoană, așa că nu vă așteptați să funcționeze ca la carte.


Motorola Scout 5000

Motorola Scout 5000

Să nu uităm și de iubitele animale de companie. Chiar dacă următorul gadget nu este creat pentru plăcerea lor, ci tot pentru plăcerea oamenilor, beneficiile sunt colaterale. Motorola Scout îți va arătă în orice moment unde se plimbă sau se ascunde animalul neastâmpărat. Este o zgardă cu GPS și cu Wi-Fi. Mai mult, are integrată o cameră cu unghi mare de 720 px. Este destinată în special câinilor de talie mare.
Sunt singur că oamenii vor găsi și o altă întrebuințare pentru această cameră video, alta decât a supraveghea animalul de companie.


Dyson Cinetic Big Ball Animal Allergy

Dyson Cinetic Big Ball Animal Allergy

Dyson Cinetic Big Ball Animal Allergy

Dacă nu ați auzit până acum de firma Dyson, trebuie să știți că e un fel de Rolls Royce în domeniul aspiratoarelor. Majoritatea modelelor Dyson au aspect de aspirator obișnuit, cu un corp central la care se atașează furtunul și pe care îl tragi prin cameră. Noul model este vertical, mult mai ușor de depozitat, dar puțin mai greu de manevrat. Caracteristica unui Dyson este că nu are filtre. Absorția și reținerea particulelor de praf sau păr se face cu ajutorul unui turbine care generează micro cicloane de foarte mare viteză. Este un aspirator musculos care vine cu un preț pe măsură.



Articol de Oprescu Gabriel

  • 08.01.2015 10:49

Comentariu