Semnul exclamarii  Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

7 pași scurți pentru a dezvolta un Brand Personal

personal branding
 

Brandul personal este un concept relativ ușor de implementat și care poate deveni profitabil. Internetul îți oferă toate resursele pentru a deveni o persoană cunoscută și apreciată într-un domeniu. În ziua de azi trebuie să știi să îți faci singur reclamă, să îți promovezi singur abilitățile pentru a câștiga încredere și apreciere.   

Iată cum orice persoană cu puțină ambiție poate deveni o voce autoritară într-un domeniu.

 

1. Găsește acel ceva pe care știi să îl faci cel mai bine.

Trebuie să fii bun la ceva, altfel brandul nu poate exista. Trebuie să faci foarte bine un serviciu pentru care vei fi recomandat. Trebuie să îți cunoști limitele și capabilitățile. Nu poți începe să îți promovezi serviciile când tu nu ești destul de pregătit. Se va găsi cineva care apelând la tine va realiza că nu ești chiar atât de expert. Bine, experiența vine și din muncă, dar ai nevoie de o bază de cunoștințe sau abilități foarte bune.

Odată ce ai identificat la ce ești cel mai bun, apelează la toată concentrarea și talentul pentru a scoate ceva remarcabil.

 

2. Fii original pentru a fi ușor de remarcat. Acum degeaba ai cele mai bune calități, că se vor mai găsi și alții la același nivel cu tine. Cheia este să faci diferența. Uneori nu trebuie să fii cel mai bun pentru a fi apreciat. Poți compensa prin originalitate.

Îți place să scrii, atunci dă-ți silința să iasă articole remarcabile. Pune-ți amprenta pe modul de scrie astfel încât cititorii să îți recunoască stilul.

O cerință clară pentru a putea ajunge la stadiul de brand este să vii cu ceva original.

Un brand vine mereu cu ceva diferit și doar așa poate atrage și menține clienții, care pe lângă o calitate superioară a serviciilor, caută și ceva pe care nimeni altcine nu îl face.

 

3. Ajută-te de social media. Fă-ți profile pe rețelele sociale.

Până nu demult nu preau erau metode gratuite de a te promova ca persoană sau a promova un serviciu. Social media a schimbat treaba și a devenit o condiție absolut necesară pentru a ajunge la stadiul de brand personal.

Rețele sociale îți pun la dispoziție multe resurse pentru a atrage vizitatori, urmăritori și într-un final clienți. Tot de aici vin și recomandările pentru că oamenilor le place să se laude atunci când apelează la cineva pentru un serviciu.

Oamenii acordă o mai mare încredere brandurilor care sunt recomandate de persoane care au apelat la serviciile lor. Un brand, pe lângă popularitate, care este ușor de atras, are nevoie de încredere. Se găsesc destui oameni care să vizitezi profilul, dar vor fi puțini aceia care te vor recomanda și vor ajuta la construirea încrederii.

Concluzia: LinkeIn, Facebook, Twitter, Pinterest și altele vor contribui major la răspândirea brandului tău (adică popularitate) și la dobândirea încrederii.

 

4. Creează conținut și răspândește-l.

Bradurile actuale se construiesc pe internet. Deci într-o animită măsură stăm la mâna motoarelor de căutare. Site-urile statice de brand nu mai sunt utile, pentru că internetul în general este iubitor de nou, de conținut nou. Așa că indiferent pe ce activitatea se bazează brandul tău, va trebuie să publici periodic și destul de des conținut nou. Este iar o modalitate de a atrage vizitatori, urmăritori și pe urmă clienți. Poate că o persoană intră pe site doar pentru articole, nicidecum pentru un serviciu. Dacă îi place ce vede te va recomanda cuiva care poate deveni client. Asta era doar pentru persoanele care vin direct pe site. Mai trebuie știut că și motoarele de căutare își vor afișa brandul mai sus în căutări, în funcție de calitatea textelor publicate și de frecvența lor de publicare.

Concluzia: conținutul te poate recomanda și astfel poți obține clienți. Conținutul te scoate mai sus în căutări.

 

Top 6 metode trăsnite de a demisiona.

 

5. Actualizează conținutul și brandul.

Venind mereu cu idei, cu noi metode de a face acel ceva care te definește, îți vei suprinde audiența care se plictisește destul de repede. Un om care a intrat o dată sau de două ori pe site și-a văzut același lucru, s-a convins, s-a plictisit și a treia oară nu va reveni. Ideea este să ținem oamenii conectați la brand. Să îi facem să revină în căutare de chestii noi. Să păstrăm puțin mister asupra a ceea ce va fi publicat mâine. Să facem oamenii să interacționeze cu brandul, să comenteze, să sugereze pe baza conținutului nou (text, poze, video sau altele).

În engleză aceasta se ”engagement” care ceva mai cuprinzător decât ”angajament” și poate fi rezultatul actualizării a tot ceea ce reprezintă brandul.

 

6. Apelează și la alte branduri.

Dacă te ambiționezi să faci totul singur, s-ar putea să fie mai dificil să ajungi la stadiul de brand. Primirea unei recomandări de la un alt brand din același domeniu sau din altele, reprezintă aur pentru ascensiunea ta. Așa că nu te zgârci la rândul tău cu mesaje sau recomandări. Interacționează cu site-urile sau paginile de profile ale altor branduri. Oferă comentarii, răspunsuri, sugestii, fii un utilizator activ din postura de viitor brand și astfel vei obține recomandări.

 

7. Ai grjă ca toate serviciilor oferite să ridice la așteptările unui brand.

Dacă vrei brand trebuie să ai servicii de calitate și peste așteptări. Altfel se găsesc destui care să facă aceeași treabă și pe sume mai mici. Fii generos și la început nu ezita să impresionezi clienții, chiar dacă va fi lucrezi în plus pentru ceea ce ai fost plătit. Calitatea face un brand. Mai mult, un brand este discret și imparțial. Nu începe să îți critici colegii de branșă și nu intra în conflicte. Vezi de brandul tău și fii foarte i-ați munca în serios.

Acum că știi pe ce trebuie să te axezi vrem să ne prezinți în scurt timp brandul personal.

 

Articol de Oprescu Gabriel.

  • 20.02.2014 11:27

Comentariu